Google StreeView, Bu Defa Fena Yakalandı!

Pek çok ilginç görüntüyü yakalamasıyla bilinen Google Street View aracı, bu kez yakaladığı görüntü ile kendi kendini ele verdi!

Google, fena yakalandı!

Google'ın Haritalar uygulamasının bir parçası olan ve kullanıcılara dünyanın çeşitli yerlerindeki şehirlerinden sokak ve cadde manzaraları sunan Google Street View, bu defa kendisi için de çok ilginç bir kare yakaladı.

İngiltere'de bulunan Kempsey adlı küçük bir yerleşim yerine ait Street View karesinde karşımıza çıkan bu ilginç manzara yaklaşmakta olan aracın saatte 30 mil (yaklaşık 48 km) olan hız sınırını ihlal ettiğini gösteriyor. Söz konusu araç ise tahmin edebileceğiniz gibi bu fotoğrafı çeken Google Street View arabasının ta kendisi.

Kempsey bölge yetkilisi David Harrison tarafından Worcester News'e yapılan açıklamada da Google'a ait bu aracın hız sınırı saatte 30 mil olan bir bölgede saatte 35 mil gittiği belirtiliyor. Harrison, ilginç olanın ise Google'ın bu kareyi çekerek kendisini suçüstü yakalamayı da başarması olduğunu söylüyor.

Kırmızı bir uyarı mesajıyla, yaklaşan aracı hız kesmesi konusunda ikaz eden tabelanın yer aldığı görselin geçtiğimiz Temmuz ayında çekildiği belirtiliyor. Kempsey köyündeki bu elektronik tabela ise 2015 yılında bölgeye yerleştirilmiş.

Kempsey bölgesinin yetkilileri, gereken cezanın aracı kullanan kişiye verilip verilmeyeceğinin ise Google'a bıraktıklarını açıkladı.

Okuyucu Yorumları