Google'ın sürücüsüz arabası neredeyse hazır!

Google'ın görenleri gülümseten sürücüsüz arabası, artık gerçek ve ciddi ciddi çalışıyor!

Bu araba, artık gerçek!

Google, sürücüsüz aracını satışa sunmak istemiyor olabilir ancak bunun anlamı, test için yeni araçlar üretilmeyeceği değil.

Google, sürücüsüz araba projesi için "çalışan ilk gerçek araç prototipini" tanıttı. Başka bir deyiş ile artık bu arabanın üzerinde gerçek olmayan veya çalışmayan hiçbir şey bulunmuyor.

Fotoğrafta da görüldüğü gibi bu araba, Google'ın farklı sistemleri test etmek için ürettiği prototiplerin birleşimi gibi bir görüntüye sahip. Daha önceki testlerinden elde ettiği verileri kullanan firma, tüm sistemleri ile otomatik bir şekilde çalışan ilk prototipini üretmeyi başardı.

Sürücüsüz araba ekibinin söylediğine göre, ekibin tatili bu arabanın test sürüşleri ile geçecek ve Kuzey Kaliforniya yollarına önümüzdeki yıl içerisinde çıkacak olan arabalar için hazırlıklar hızlandırılacak.

Ne yazık ki, bu tamamen otomatik arabalar, güvenlik endişeleri sebebiyle yola bu halleri ile çıkamayacaklar. Araçlar yola çıktıklarında, kontrolü eline alabilen "güvenlik" sürücüleri tarafından direksiyon başından izlenecekler. Bulunması gereken direksiyonlar ise testlerin ilerleyen aşamalarında arabalara eklenecek...

Okuyucu Yorumları