Google Translate uygulamalara da yansıyacak

Google'ın popüler uygulaması, Android 6.0 Marshmallow üzerinde daha farklı bir kimliğe bürünüyor.

Android 6.0'la o da değişiyor

Android, kelime ve cümleleri çok daha kolay tercüme etmek üzere: Google, Android 6.0 Marshmallow ile birlikte çeviri özelliklerinin bireysel uygulamalar içine entegre edileceğini duyurdu.

Marshmallow telefonunuza geldiğinde ya da önceden yüklü gelen Nexus cihazlardan birini satın aldığınızda, yapmanız gereken tek şey akıllı telefonunuza Google Translate uygulamasını yüklemek. Bu sayede favori uygulamalarınız içinden tercüme seçeneklerine erişebileceksiniz.

Özelliğin belirli bir uygulamayı destekleyip desteklemeyeceği geliştiriciye bağlı ama Google entegrasyonun eklenmesinin çok kolay olduğunu söylüyor. TripAdvisor, WhatsApp ve LinkedIn gibi uygulamalar şu an için bunu sağlamış durumdalar.

Google'ın kendi uygulamaları da muhtemelen kısa bir süre sonra Marshmallow üzerindeki bu araca erişebilmek için güncellenecek. Google'ın GIF dolu blog yazısına göre, yapılması gereken tek şey ekrandaki metni seçtikten sonra kesme ve kopyalama işlemlerinde olduğu gibi "translate" (çevir) seçeneğine dokunmak olduğu belirtiliyor.

Yeni özellikle birlikte bilinmeyen kelimelerin anlamı pratik olarak öğrenilebilecek. Google 90 farklı dilin desteklendiğini söylüyor.

Google Translate ekibinden Barak Turovsky, 500 milyondan fazla kişinin Google'da bir gün içersinde 100 milyar sözcük çevirdiğini ifade ediyor. Turovsky ayrıca: "Bunun gibi güncellemelerin yanında konuşma modu ve anlık kamera çevirileri gibi özelliklerle biz çeviri özelliğini ihtiyacınız olan her yer için kullanılabilir yapıyoruz" diyor.

Okuyucu Yorumları