Google, Twitter'ı satın alabilir!

Henüz ortaya atılan bu satın alma iddiası, Twitter'ı çalkalamaya yetti! İşte yaşananlar...

Google, Twitter'ı satın alabilir!

Son aylarda yönetim şekli sıkça eleştirilen Twitter, düzenli olarak gelir kaybına dur diyebilmiş değil. Bu soruna çözüm olarak bazı çevreler, Twitter'ın kurtuluşunun daha büyük bir firmanın devreye girmesi olacağını düşünüyor. CNBC'ye göre ise bu gerçeğe dönüşebilir.

CNBC'nin Twitter'a yakın kaynaklarına göre Google, Salesforce ve diğer teknoloji firmaları, sosyal dev ile olası bir satın alma üzerine görüşmeler içerisindeler. Bu gelişmeler, Twitter yatırımcılarını çok heyecanlandırmış olacak, firmanın hisse fiyatı şu an itibariyle yüzde 20 fırlamış bulunuyor ve yükselişini sürdürüyor. CNBC, firmayla ilgilenenlerin olduğunu, bununla birlikte henüz resmi bir teklif yapılmadığını söylüyor. Yine de tekliflerin gelmesinin an meselesi olduğu söyleniyor.

Sosyal ağ alanında birçok kez şansını deneyen ve başarısız olan Google, Twitter'ı satın alacak ve firmanın global takımını yönetecek kaynaklara sahip. CRM araçları ve bulut bilişimdeki uzmanlığıyla tanınan Salesforce da Twitter'ı kendisine katabilecek kapasitede, çok zengin bir firma. Bununla birlikte kaynaklar, biz kullanıcıların pek hoşuna gitmeyecek bir şey daha söylüyor: Twitter'ı hangi firma satın alırsa alsın, en çok onun verileriyle ilgilenecek. Ancak bugünkü büyük sosyal ağların tümünün bizi takip edip, verilerimizi analiz etmeye çalıştığını biliyoruz.

Okuyucu Yorumları