Google'dan alkışlanacak hamle!

Dünyanın gözlerini kapattığı mülteci sorununa, Google'dan alkışlanacak bir hamle geldi!

Google'dan alkışlanacak hamle

Teknoloji devi Google, Avrupa kıtasındaki milyonlarca mülteciye "balık vermek yerine, balık tutmayı öğret" deyimini hatırlatan önemli bir yardımda bulunacağını açıkladı. Almanya'daki kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşlarına çok sayıda Chromebook bağışlayan firma, bu cihazlar aracılığıyla mültecilerin eğitim ve iltica başvurusu gibi bilgilere erişebilmelerini hedefliyor. Bu doğrultuda 5.3 milyon dolarlık bir bağışta bulunan firma, Project Reconnect adı verilen bu yardım kampanyasında bilgisayarların mültecilere teslimatı için de NetHope adlı organizasyonla işbirliğine gitti.

Chromebook'ların eğitim alanında son derece başarılı bir kullanım geçmişine sahip olduğunu belirten Google, mültecilerin de öğrenme ve dil uygulamaları ya da iltica koşullarına dair hükumet kurumlarına erişim için bu cihazları kolaylıkla kullanabileceklerini açıkladı.

Mülteciler ve NetHope arasında aracı olmak isteyen kar amacı gütmeyen kuruluşların her birine 5.000 adet Chromebook bağışlanacağı belirtildi. Mültecilere verilecek ilk bilgisayarların dağıtımına 1 Mart'ta başlanacağı duyuruldu.

Okuyucu Yorumları