Google'dan İş Yerlerine Özel Yeni Bir "Drive"!

Google, Team Drives adını verdiği bu yeni araç sayesinde özel bir Drive hizmeti sunmaya başladı!

Google'dan yeni bir Drive!

Teknoloji devi Google, Team Drives adı verilen yeni bir dosya paylaşma aracı sayesinde bu alanda iş dünyasına yönelik önemli bir yenilik kazandırıyor. İlk olarak geçtiğimiz sonbahar döneminin başlarında duyurulan Team Drives'ın temel hedefi firmaların kendi organizasyonları dahilinde dosya paylaşımını daha kolay bir hale getirmek. Team Drives ayrıca bu paylaşılan klasörlerde yer alan içerikler üzerinde de daha işlevsel bir erişim kontrolü sağlayacak.

Firmanın bundan önceki benzer aracı ve aynı zamanda Dropbox'un da en büyük rakibi Google Drive, büyük kuruluşlardan ziyade daha çok kişisel üretkenliğe yönelik amaçlara odaklanıyordu. Google Drive'da paylaşınlar alanlar üzerinden geniş bir gruba dahil edilen kişiler buradaki içeriklere erişebiliyordu.

Google konuyla ilgili yaptığı açıklamada, henüz sadece Early Adopter Program üzerinden test erişimine sunulabilen Team Drives'ı yakın bir zamanda tam sürümle kullanıma sunacağını duyurdu. Ayrıca, admin'ler Team Drives içeriğine erişimi yönetim paneli üzerinden kısıtlayabilirken, ilgili firmadaki bütün kullanıcılar da Team Drives'ı görüp ona erişebilecek. Diğer bir ifadeyle Early Adopters programa katılmak ilgili firmaların vereceği bir yönetim kararı olacak.

Okuyucu Yorumları