Google'dan yeni mesajlaşma uygulaması RSC

Açık ve evrensel RCS profili tanımlanması girişimi aynı zamanda 57 küresel operatör ve telefon üreticileri tarafından destekleniyor.

Google'ın mesajlaşma uygulaması

GSMA bugün AIS, Axiata Group, Beeline, Bell Mobility, China Mobile,China Telecom, China Unicom, Claro Brazil, Claro Colombia, IndosatOoredoo, M1, Megafon, MTS, Optus, Personal Argentina, Personal Paraguay, Reliance Jio, Rogers Communications, Singtel, StarHub, Telcel Mexico, Tele2, Telefónica, Telkomsel, Telusand T-Mobile USare operatör şirketlerinin mobil endüstri girişimi olan Universal Rich Communications Services (Evrensel Zengin İletişim Hizmetleri) projesini destekleyeceğini duyurdu.

Bu operatörler projeye cep telefonu üreticileri olan Alcatel, ASUS, General Mobile, HTC, IntexTechnologies, Lava International Ltd., LG Electronics,Lenovo/Motorola, Samsung Electronics ve ZTE şirketlerin önceliğinde katılmaları ile beraber aynı zamanda telefon yazılımı gerçekleştiren Gooogle ve Microscoft da piyasaya ulusal kullanılabilir cep telefonu profili getirmek için projede karar kıldı. Açık ve evrensel RCS profili tanımlanması girişimi aynı zamanda 57 küresel operatör ve telefon üreticileri tarafından desteklenmektedir.

GSMA Teknolojiden Sorumlu Başkan Alex Sinclair RCS girişimine yönelik "Bu küresel inisiyatif, bir çekirdek özellik seti ve yapılandırma ile birlikte çalışabilir RCS uygulaması dağıtmak için mobil operatörler sağlayan bir ortak evrensel profili ile hareket eden endüstri vermeyi amaçlamaktadır" cümlesini kullandı. "Bu evrensel RCS projesinin benimsenmesi, tüketiciler için kolaylık sağlanması açısından ne olursa olsun cihazın ve ağın; zengin, tutarlı ve birlikte çalışabilen profilini ortaya çıkarıp kullanıcının keyif olması sağlanacak."

Evrensel RCS profilli operatöler arası mesajları iletirken kullanıcılara tutarlı bir kullanım ve küresel birlikte çalışılabilirlik, grup sohbetlerinde fotoğraf paylaşımı, ön çağrı özelliklerini memnuniyetle sunacak. Ön çağrı mesajlaşma teknolojisi markette RCS ile yeni bir tutku haline gelecek bir özellik. Girişim aynı zamanda global bir platformda olacağından dolayı oparatör kullanıcılarını sohbetlerde yada aramalarda eklenen fazla katma değer vergileri ve faturalardaki gereksiz yüklerden kurtarmaya yardımcı olacak. Girişim dünya üzerindeki anlaşmalı tüm sistem ve operatörlerde kulabilir durumda olacağı için tüketicileri bu yeni sistemin yenilikçi özeliklerini denemeye davet ediyoruz.

Global RCS sistemi kullanıcılara marketteki fazla faturayı azaltırken aynı zamanda zengin mesajlaşma deneyimini dünya çağında sunmakta.

Girişim bugüne kadar çoktan America Mobil, Bharti Airtel Ltd., Deutsche Telekom, Etisalat, Globe Telecom, Google, KPN, Millicom, MTN, Orange, PLAY, Smart Communications, Sprint, Telenor Group, Telia Company,Telstra, TIM, Turkcell, VimpelCom ve Vodafone gibi operatör firmalarından onay aldı. RCS kullanılara 48 operatör firması ile 35 ülkede 156 cihaz ile ulaşılabilir durumda.

Okuyucu Yorumları