Google'dan Yeni Uygulama: Trusted Contacts!

Google, Trusted Contacts (Güvenilir Kişiler) adını verdiği yeni uygulamasını yayınladı. Peki nedir bu uygulama, ne işimize yarayacak?

Yeni Google sürprizi: Trusted Contacts

Akıllı telefonların iletişim halinde olmayı son yıllarda tahmin edebileceğimizin de ötesinde yeniliklerle iyice işlevsel haline getirmesinin ardından acil durumlarda da bu cihazlar son derece önemli bir rol oynama başladı.

Google'ın Güvenilir Kişiler (Trusted Contacts) adını verdiği yeni uygulamalarından biri de işte tam da bu acil durumları göz önünde bulunduran ve kullanıcıların gereken durumlarda yakın bağlantılarına özellikle daha kolay ve hızlı erişmesini sağlayan bir araç.

Güvenilir Kişiler sayesinde seçtiğiniz arkadaşlarınız ve aile üyelerinizden oluşan kapalı bir çember içerisinde yer alan kişilerin konumlarını, bir şeylerin yanlış gitme ihtimaline karşın izlemeniz mümkün. Bu uygulamayla ayrıca bu listedeki kişilere hızlıca örneğin eve dönüş yolunda olduğunuzu da bildirebiliyorsunuz.

Bunun için söz konusu uygulamayı indirdikten sonra en yakın bağlantılarınızı "trusted" ("güvenilir") olarak atamanız yeterli. Seçtiğiniz bağlantılardan biri sizin hakkınızda endişelendiğinde son bilinen konumunuzu görmek için bir talep de gönderebiliyor. Bu özellik ilgili telefon çevrimdışı olsa bile Google'ın iddiasına göre sorunsuzca çalışıyor.

Güvenilir Kişiler halihazırda KitKat ve daha üst sürüm Android'lerle çalışan cihazlar için Google Play Store'dan indirilebilir. iOS versiyonun ise yolda olduğunu ekleyelim.

Google'dan Yeni Uygulama: Trusted Contacts!
Okuyucu Yorumları