Google'ın G Suite'i Daha da Büyüdü!

Google'ın özel araçlar içeren uygulama ailesi G Suite, çok önemli bir uygulamaya daha kavuştu!

Google'ın G Suite'i daha da büyüdü!

Google Cloud bünyesinde yer alan iş yerlerine özel üretkenlik araçlarını içeren G Suite ailesine Google'ın App Maker'ı da dahil oldu. App Maker özellikle iş odaklı uygulamalar için sunduğu hızlı uygulama geliştirme seçenekleri sağlayan bir düşük kod aracı.

Düşük kodlu geliştirme araçları firmaların, çok fazla programlama deneyimine gerek kalmadan da uygulamalar yaratması ve kullanıma sunmasına olanak tanıyor. Diğer bir teknoloji devi Microsoft da benzer bir çözümü yine oldukça yeni bir araç olan PowerApps'la sunuyor.

Google'ın aracı App Maker'ın G Suite'e dahil olmasıyla birlikte firmalar artık Gmail, Calendar, Drive, Maps ve diğer G Suite hizmetleriyle entegre olan web uygulamaları oluşturabilecekler. Bir "sürükle ve bırak" düzenleyicisi içeren App Maker'da ayrıca "işaret et ve tıkla" (point-and-click) veri modelleyicisi ve bir script (betik) editörü de yer alıyor.

G Suite de bu uygulamaları içerdiği ve dolayısıyla benzer bir yapıyla kullanılacağı için, kullanıcılar bunun ardında yatan karmaşık teknolojiye kafa yormak zorunda kalmadan ölçeklenebilir, yüksek performanslı uygulamalara sahip olacaklar. App Maker'ın asıl odak noktası aslında küçük uygulamalar için geliştirme sürecini basitleştirmek olsa da, platform ayrıca daha da ileri gitmek isteyenler için makul bir script'leme desteği de sunuyor.

App Maker'dan yararlanmak isteyen firmaların, platformun erken erişim programından yararlanabilmeleri için G Suite'in web sitesinde bir hesap açmaları gerektiğini de ekleyelim.

Okuyucu Yorumları