Google'ın iddialı projesi Here, doğmadan öldü

Google'ın çok şey beklediği yeni projesi, sürpriz bir kararla, apar topar iptal edildi!

Daha başlamadan bitti!

Google, kullanıcıların cihaz tabanlı konumunlarına göre içerik hizmeti vermeyi planladığı projesini iptal etti. Google Maps (Google Haritalar) içinde çalışmak üzere tasarlanmış "Google Here" servisi için Starbucks da dahil olmak üzere bazı büyük isimlerle ortaklık düşünülüyordu.

Fortune tarafından bildirilen rapora göre Google Here, 2015 yılı başlarında yaklaşık 350 milyon Android cihaz üzerinde çalışmak üzere hazırlandı. Projenin temel amacı kullanıcının konumuna göre reklam yayınlayarak yakındaki mağaza ve işletmelerle ilgili bildirim göndermekti. Buna göre Android kullanıcıları işaretli bölgelere girdiklerinde "beş saniye içinde" bölgedeki partner mağazalarla ilgili bildirim alacaklardı.

Android kullanıcılarına bu tarz direk erişim sağlanması, projenin sonlandırılmasındaki en önemli etkenlerden biri olabilir. Larry Page'in istenmeyen bildirimlerin kullanıcıların canını sıkabileceğini düşündüğü için projenin sonlandırılmasını istediği bildiriliyor.

İşletmelerin bu hizmeti kullanarak doğrudan etkileşime gerek kalmadan potansiyel müşterilerle bağlantı sağlaması mümkün olacaktı. Google'ın başlıca gelir kaynağı reklama dayanıyor ve şirketin buna benzer yeni bir uygulamayı hayata geçirmesi çok da uzun sürmeyecek. Şirket konum tabanlı reklamcılıktan henüz vazgeçmiş değil.

Okuyucu Yorumları