Google'ın otobüs kazasından video!

Google'ın sürücüsüz otomobilinin otobüsle çarpıştığı kazanın videosu ortaya çıktı!

Google böyle kaza yaptı!

Google'ın sürücüsüz otomobilinin geçtiğimiz günlerde dahil olduğu kazayla ilgili bir video ortaya çıktı. Associated Press tarafından yayınlanan videonun orijinal sürümü YouTube'dan kaldırılmış olsa da, internete yayılan videoyu farklı kaynaklardan izlemek mümkün.

Videonun 25. saniyesinde Google'ın otomobili Lexus RX450h'nin otobüsün yan tarafını sıyırıp geçiyor. Hızla gelişen kazada otobüs, büyük bir hasar almıyor. Yolcular da kazadan pek etkilenmiyor. Kazanın ardından otobüsün şoförü, sandviçini bir kenara bırakıp, kazayı incelemek için dışarıya çıkıyor.

Kaza, Google otomobilinin bir başka araca çarpması bakımından bir ilk olma özelliğini taşıyor. Daha önceki kazaların tümünde insan sürücüler, Google otomobiline çarpmışlardı. Kaza sırasında Google otomobilinin yalnızca 3 km/saat hızla, otobüsün ise 24 km/saat hızla gidiyor olması büyük bir şans.

Google, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada yazılımının otobüsün yavaşlayacağını tahmin ettiğini ancak geçiş hakkını hesaba katmadığını söylemiş, bir bakıma hatanın kendisinde olduğunu kabul etmişti.

Okuyucu Yorumları