Google'ın sloganı değişti: Doğru olanı yapın!

Alphabet ile birlikte, Google'la özdeşleşen efsanevi slogan da tarihe karıştı!

Google için bir devrin sonu!

Google bir holding şirketi haline dönüşümünü resmen 2 Ekim tarihinde tamamladı. Şirket artık Alphabet olarak adlandırılan yeni bir holding çatısı altında faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek.

Alphabet Inc. oluşumu ile birlikte, Google'ın ilk olarak 2004 yılındaki halka arz sürecinde ortaya çıkan "Davranış Kuralları" metnindeki ikonik "Don't be evil" (Kötü olmayın) sloganı da tarihe karışmış oldu.

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen resmi lansman sonrası yayınlanan yeni Davranış Kuralları'nda; "Alphabet, bağlı kuruluşlar ve kontrollü iştiraklerinin çalışanlarının "doğru olanı" yapmaları gerektiği, hukuk çerçevesinde onurlu davranmaları ve birbirlerine saygılı olmaları gerektiği yer aldı.

Alphabet bu yenilikle birlikte Google'ın "Don't be evil" (Kötü olmayın) sloganını "Do the right thing" (Doğru olanı yapın) şeklinde değiştirmiş oldu. Yeni oluşumla birlikte şirketin resmi işlem kodlarında ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Bunlar hala "GOOG" ve "GOOGL" olarak borsada işlem görmeye devam ediyor.

Okuyucu Yorumları