Google'ın Yeni Gizemli Projesi: Bağımsız VR Başlığı!

Google, artırılmış gerçeklik teknolojisini bir adım daha ileri taşıyacak, gizemli bir projenin peşinde olabilir!

Google'ın yeni gizemli projesi!

Sanal gerçekliğin genel olarak ilgi çeken bir konu olduğu söylenebilir, tabii ki bir duvara çarpana ya da kabloya takılana kadar...

Genel olarak VR kullanımı sırasında çok fazla yürümeniz gerekmiyor. Ancak Google, tamamen kablosuz olan ve tek başına çalışabilen bir başlık üzerinde çalışıyor olabilir. Bu başlık, etrafınızdaki gerçek dünyayı haritalarken, bakışlarınızı da takip etme yeteneğine sahip.

Her ne kadar Recode'un Temmuz ayında söylediğine göre Google'ın Google Glass projesi rafa kaldırılmış olsa da, Pazartesi günü Engadget'in yazdığına göre benzer bir fikir halen hayatta. Söylenene göre yeni başlık, bir PC ya da telefon gereksinimi duymak yerine kendi içerisinde bir bilgisayara sahip olacak, göz-takip teknolojisini kullanacak ve Movidius'un bilgisayar görüşü çiplerini kullanarak odanın içerisinde nerede olduğunu anlayabilecek.

Eğer Engadget'ın raporu doğruysa, bu durum Google'ı, her biri kendi kablosuz VR başlığını tanıtmış olan Facebook'un Oculus'u, Intel ve Qualcomm ile daha yakın bir rekabete sokabilir.

Hatırlanacağı gibi Google, geçtiğimiz günlerde yeni VR başlığı Daydream VR'ı tanıtmıştı. Ancak bahsi geçen gizemli başlık gerçek olursa, Google, VR'ı yeni bir boyuta taşıyacaktır.

Konu hakkında henüz Google'dan bir yorum gelmiş değil...

Okuyucu Yorumları