Google'ın yeni güncelleme planı hazır!

Google, "telefonuma güncelleme gelecek mi?" sorusunu bitirecek yeni Android planını hazırlıyor!

Yeni güncelleme planı hazır!

Yeni bir telefon aldığınızda, ne kadar süre güncelleme alabileceğiniz önemli bir konu. Bir üst modele yeni bir güncelleme geldiğinde, yeni sürümü elinizdeki telefona beklerken aylar geçebiliyor çoğu zaman. Fakat Google cephesinde ortaya çıkan bir söylenti, özellikle Nexus kullanıcılarının bu sıkıntıdan kurtulacağa benziyor. Google, Nexus cihazlar için 2 yıl güncelleme garantisi verdiğini resmi olarak duyurmaya hazırlanıyor.

Ortaya çıkan rapora göre Google'ın yeni işletim sistemi olarak açıklaması beklenen Android M, piyasaya çıkmasının üzerinden iki yıl geçmeyen tüm Nexus modellerine gelecek. Buna göre Ekim 2013'te piyasaya çıkan Nexus 5 ve Kasım 2014'te sunulan Nexus 6 da yeni güncellemeden faydalanacak.

Bunun da ötesinde Nexus telefon ve tabletlere yönelik güvenlik yamalarının süresinin 3 yıla değin uzayacağı konuşuluyor. Bu pencereden bakıldığında, Ekim 2012'te satışa sunulan Nexus 4'ün de güvenlik güncellemelerini almak için zamanı var. Ancak Nexus 4 için büyük bir sürüm güncellemesi gelmeyecek.

Ortaya çıkan bu söylentiler doğruysa, kullanıcıların Nexus cihazlara yönlenmesi için başlı başına bir sebep olabilir. Elbette doğruluk payını görmek için birkaç gün sonra düzenlenecek olan Google I/O etkinliğini beklememiz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları