Google'ın yeni lens patenti ortaya çıktı

Google Glass'ta aradığını tam olarak bulamayan Google, gözünüze daha da yaklaşmak istiyor!

Google'ın lens hayali!

Google'ın yeni patenti ile beraber sunulan lensler, alışılageldik lenslerin aksine direk olarak gözlerin içerisine (üstüne değil) yerleşmekteler.

Doğal göz lensi çıkartıldıktan sonra bir kişinin göz yuvarlağının içerisine yerleştirilen bu görüş cihazları, temel olarak bu lense sahip kişileri gerçek hayattaki bir Adam Jensen'a (Deus Ex adlı oyunun kahramanı) çeviriyor.

Bu cihaz, elektronik bir lens, alıcı, depolama sistemi ve güç kaynağını, tek bir yerleştirilebilir grubun içerisinde bulunduruyor.

Patent, hem akıllı lensi hem de bu lensi yerleştirme sistemini içermekte ve cihazın kablosuz bir şekilde şarjlı kalmasını sağlayan "enerji toplayıcı bir antenden" bahsediyor.

Ayrıca göz yuvarlağı ile beraber çalışabilecek dış cihazdan da bahsedilmekte. Bu ikilinin paylaştıkları işlemci gücü ile beraber, oldukça etkileyici ve düşündürücü yeni yeteneklerin ve uygulamaların devreye girmesi mümkün olabilir.

Her ne kadar garip gözükse de, bir insan gözünü değiştirmek, o kadar da yersiz bir düşünce değil. Temel olarak bakıldığında bu işlemin, insan lenslerini değiştirerek görüşü güçlendiren LASIK veya diğer lazer göz ameliyatlarından çok farklı olmadığı söylenebilir.

Okuyucu Yorumları