Google'ın Yeni Oyuncağı Study Watch!

Google'ın üzerinde çalıştığı Study Watch isimli cihazın, bizler için sadece tek bir sorunu var: Asla satışa sunulmayacak olması!

Bu saati satın almanız imkansız!

Yeni bir "keşke bunu satın alabilseydik" durumu daha... Google'ın ana firması Alphabet'in yaşam bilimleri bölümü Verily, üzerinde çalıştığı ilginç akıllı saati detaylandırdı.

Verily Study Watch olarak adlandırılan cihaz, şirketin klinik takip çalışmalarının bir parçası olarak, kullanıcılarının sağlık verilerini toplamak ve takip etmek için tasarlanmış. Verily, saatin amacını bir blog yazısı aracılığıyla açık bir şekilde belirterek, Study Watch'un sadece bir test cihazı olduğunu ve satılık olmadığını söylüyor.

Study Watch'un en önemli özellikleri arasında elektrokardiyogram okumalarını alan, kalp ritmini, elektrodermal aktiviteleri ve eylemsizlik durumlarını takip etmek için kullanılan algılayıcılar bulunuyor. Verily, Study Watch'un bol miktarda hafızaya ve veri sıkıştırma yeteneğine sahip olduğunu söylüyor ve bu da kullanıcının verileri sadece günler boyunca değil, haftalar boyunca toplamasına imkan tanıyor.

Saatin bataryası bir haftaya kadar dayanabiliyor ve bunun da piyasada bulunan pek çok akıllı saati utandıracak bir süre olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ayrıca Study Watch, işlemcisi sayesinde gerçek zamanlı bir şekilde algoritmaları çalıştırabiliyor ve cihazın üzerindeki tüm veriler de mahremiyet adına şifrelenmiş durumda.

Study Watch'ta düşük enerjili ve yüksek çözünürlüklü bir ekran kullanılıyor. Ekran her zaman açık ancak sadece zamanı ve belirli komutları gösteriyor ve başka hiçbir veri kullanıcıya geri iletilmiyor.

Saat şimdiden birkaç farklı araştırma çalışmasına katılmış durumda ve bunların arasında Kişiselleştirilmiş Parkinson Projesi de yer alıyor.

Her ne kadar Study Watch'un kendisi satışa sunulmayacak olsa da, özellikleri ve diğer detaylarının bir şekilde, satışa sunulacak bir cihazda karşımıza çıkacağı kesin. Örneğin Verily ve ortaklarının Study Watch için geliştirdikleri teknoloji ve takip sistemleri, Google'ın Android Wear akıllı saatlerine kolaylıkla entegre edilebilir ve kullanıcılara daha iyi sağlık takip hizmetleri sunulabilir...

Okuyucu Yorumları