GoPro'dan Deprem Etkisi Yapan Kararlar!

Aksiyon kamerası dendiğinde akla gelen 1 numaralı isim olan GoPro'dan, deprem etkisi yaratan kararlar geldi!

Deprem etkisi yapan kararlar!

Aksiyon kameraları dediğimizde çoğu kişinin aklına gelen ilk isimlerden biri olan GoPro'da firma yapılanması açısından önemli değişiklikler söz konusu. Halihazırda bu alanda pazarı domine etmeye devam eden firmanın yine de son birkaç yıldan beri çok da parlak bir dönem geçirdiği söylenemez. Son dönemde hedeflerine ulaşmakta yeterince başarılı olamadığını düşünen firma yönetimi, maliyetleri düşürmek için bir yeniden yapılanmaya gideceğini açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer veriliyor: "Bu yeniden yapılanma firmanın eğlence biriminin kapanması, tesislerin küçültülmesi gibi değişiklikleri içeriyor. Ayrıca iş gücünde yaklaşık yüzde 15'lik bir kesinti sağlanması adına 200'den fazla tam zamanlı pozisyonun elimine edilmesi ve açık pozisyonların da iptal edilmesi söz konusu."

Firmanın ilgili birimlerini ve çalışanlarını doğrudan etkileyen bu değişikliklerin yanında ayrıca firmanın başındaki isim Tony Bates'in de yıl sonunda görevinden ayrılacağı belirtildi. Daha önce Microsoft'ta EVP olarak görev yapan Bates, GoPro'nun başına henüz üç yıl önce geçmişti.

En son GoPro HERO5 Black ve Session'la birlikte ses kontrol ve bulut desteği sunan en yeni aksiyon kamera serisini tanıtan GoPro, merakla beklenen drone modeli Karma'yı piyasaya sürmesinden kısa süre sonra cihazdaki bir hatadan dolayı yaklaşık 2.500 üniteyi geri çağırmak zorunda kalmıştı.

Okuyucu Yorumları