GoPro'de finansal sıkıntı başlangıcı...

Son dönemde finansal açıdan sıkıntıya giren büyük şirketlere bir yenisi daha eklendi!

Sıkıntılı dönem başladı!

GoPro için zorlu bir dönem başlıyor. Kamera üreticisi, dördüncü çeyrekteki kötü satışların ardından iş gücünün yaklaşık yüzde 7'sini (105 kişi) işten çıkarmak zorunda kaldı. Kötüye gidiş konusunda detaylı bir açıklama bulunmuyor ancak oldukça pahalı olan Hero4 Session'ın ve diğer modellerin, şirketin rekabette geride kalmasına neden olmuş olabilir.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde açıklanan düşük satışlar bir miktar finansal hasar vermiş durumda. GoPro'nun finans ön açıklamasında belirttiğine göre dördüncü çeyrekte 435 milyon dolar kazanmış olması söz konusu ve bu miktar, beklentiler düşünülmezse iyi gibi gözükebilir. Ancak çoğu analist bu çeyrek için 510 milyon doların üzerinde bir miktar bekliyordu ve GoPro da daha yüksek bir gelir beklediğini söylemişti. Bu düşüş o kadar etkili oldu ki, Çarşamba günü hisse alım-satımları karmaşayı engellemek için kısa bir süre dondurulmak zorunda kalındı.

GoPro 3 Şubat tarihinde resmi açıklamasını yaptığında büyük ihtimalle daha fazla bilgi sunacak. Ancak ön çalışmalar, vücutlarına veya araçlarına kamera bağlamayı seven insanların belli bir sınıra sahip olduğunu göstermekte. Ayrıca GoPro'nun düşük fiyatlı rekabet karşısında da yapabileceği pek fazla şey bulunmuyor. Bu yüzden de firmanın kamera drone'ları ve medya kanallarına doğru yönelmesi pek de şaşırtıcı olmayabilir...

Okuyucu Yorumları