Görevimiz gizli-sörf yapmak

Internet'te gezinirken her türlü siteye girmek, ama arkanızda iz bırakmamak bu ipuçları ile mümkün!

Kendinizi gizleyin!

Daha güvenli, daha hızlı ve anonim olmak. Bizim tavsiyelerimiz ile bir internet-ajanı haline geleceksiniz ve nette görünmeden sörf yapabileceksiniz. Bu sefer sizlere gerçek kimliğinizi hackerlerden saklamanıza yardımcı olacak ücretsiz online servisleri tanıtacağız.

Yüksek hızlarla internette dolaşmanın büyük bir zevk verdiği kimsenin inkâr edemeyeceği bir gerçek. Fakat hackerler PC'nize saldırdığında veya vurguncular sisteminizi bir web çöplüğü dönüştürdüğünde ortaya çıkan sonucun kimseye zevk vermeyeceği kesin. Burada sadece James Bond taktikleri yardımcı oluyor: Gizlenmek, hile yapmak ve kandırmak. 00-Web-Ajanı olarak daha güvenli sörf yapmak için lisansa sahipsiniz ve gizli görev altında tehlikeli hackerler ve sinir bozucu spam'cilerin arasında gezinti yapıyorsunuz.

Görevinizde başarısız olmamanız için size MI-5 ayarında internet hizmetler tanıtacağız. Bunları kullanarak çevrimiçi kimliğinizi saklayabilir ve sörf sırasındaki güvenliğinizi arttırabilirsiniz.

Daha güvenli sörf: Gezinti sırasında iz bırakmayın

Daha güvenli sörf: Gezinti sırasında iz bırakmayın

Anonim bir şekilde internette cirit atın: Proxy sunucuları bunu gerçekleştirebiliyor. Proxify.com ismindeki ücretsiz web hizmeti internette dolaşırken kimliğinizin gizli kalmasını sağlıyor.

Web sitesi yöneticilerinin sizin kim olduğunuzu öğrenmesini istemiyor musunuz? Hacker ve spam'cilerden korunmaya önem veriyor musunuz? Proxy sunucuları internetteki kimliğinizi saklarlar: Bu programlar PC'niz ile internetteki sayfanın yer aldığı sunucusu arasında tıpkı bir aracı gibi davranırlar. Proxy internete yolladığınız sorguları arka arkaya açılan birden fazla anonimleştirme sunucusu üzerinden iletir. Avantaj: Bu süreç IP adresi değişimi sebebiyle web sitesi sahibinin, size servis sağlayıcınızın atadığı gerçek IP adresini bulmasını zorlaştırır. Bu internetteki güvenliğinizi arttırır, zira kişisel verileriniz büyük bir ölçüde gizli kalır.

Daha güvenli sörf: Gezinti sırasında iz bırakmayın

Kurulum yapmadan dünya çapında koruma
Tor ve JAP gibi internette gizlice sörf yapmanızı sağlayan birçok araç mevcut. Fakat bu programları kurmak zorundasınız. Doğal olarak bu da PC'nizin kaynaklarına yansıyacaktır. Bizim tavsiyemiz ise Proxify.com web hizmetini kullanmanız olacaktır. Ücretsiz Proxy sunucusu size internet üzerinden sunuluyor ve bu da dünyanın her yerinde Proxify'dan yararlanabileceğiniz anlamına geliyor. Ayrıca doğrudan tarayıcı üzerinden sunulduğu ve kurulum gerektirmediği için PC'nizin kaynaklarını da kullanmaz.

Dipnot: Web sitesi yöneticilerinin aksine Proxy'ler sizin gerçek IP adresinizi bilirler. Yani webde yüzde yüz anonim olarak sörf yapmış olmuyorsunuz. İpucu: Sonuç olarak körü körüne bu tip IP-taklitçilerine güvenmeyin. Zira her ülkedeki Proxy sunucusunun kişisel veri koruma yönergelerine uyup uymadığını bilemezsiniz.

Bilgi için: Proxify.com

PeerGuardian: Daha güvenli dosya çekin

PeerGuardian: Daha güvenli dosya çekin

Hem dosya paylaşım ağlarında hem de sörf sırasında meraklı gözlerden uzak durmak mı istiyorsunuz? Açık kaynak kodlu araç PeerGuardian bir kara listeyi temel alarak potansiyel casus IP adreslerini engeller.

PeerGuardian: Daha güvenli dosya çekinDosya paylaşım ağlarında bulunduğunuzda IP adresiniz kendini açığa vuracaktır. Bu dijital adres indirdiğiniz veya gönderdiğiniz dosyayı, talepte bulunan bilgisayara tahsis etmek için gereklidir. Dezavantaj: Talepte bulunan diğer kişiler de (mesela ticari bir müzik firmasının temsilcisi) sizin IP adresinizi görebilecektir. Hangi dosyaları paylaşıma sunduğunuzu öğrenebilir ve telif hakkı yasalarına aykırı bir durumun gerçekleşip gerçekleşmediğini anlayabilirler. Sonuç: İllegal veri paylaşımı yüzünden yüksek cezalara çarptırılabilirsiniz.

Dedektiflere karşı ücretsiz yazılım
Ücretsiz araç PeerGuardian IP güvenlik duvarı olarak çalışır ve istenmeyen IP adreslerini merkezi bir kara listeyi temel alarak engeller. eMule ve BitTorrent gibi dosya paylaşım ağlarına bulunduğunuzda PeerGuardian da açıksa, engellenmiş IP adresleri için sizin PC'niz görünmez olacaktır. Dosya paylaşım ağını çalıştıran kişi değil de sadece siz IP adreslerini kilitlediğiniz için istenmeyen paylaşım-ortakları ikincil paylaşım ağı sebebiyle sizin umuma açtığınız dosyalara erişmeye devam edeceklerdir.

Dipnot: Program ancak kara listesini düzenli olarak güncellediğinizde verimli olarak çalışacaktır. Pratik: PeerGuardian'daki entegre filtre yazımlı sıkça kendini güncelliyor ve böylece hangi IP adreslerinin kilitlenmesi gerektiğini biliyor. Güncelleme isterseniz saat başı gerçekleştirilebiliyor. Bu sayede IP engelleme listesi sürekli güncel kalıyor ve bunun için ekstradan uğraşmanıza gerek kalmıyor.

PeerGuardian: Daha güvenli dosya çekinIP engellemenin zayıf yanları
Eğer casuslar dinamik IP adresi kullanıyorsa bunları kara listeye almak pek de işe yaramaz, zira bunlar sürekli IP adreslerini değiştirirler. Böyle bir durumda PeerGuardian da yardımcı olamaz. Sabit IP adreslerinde ise koruma, casusun daha kayıt altına alınmamış alternatif bir IP adresi ile webde sörf yapmaya başladığı ana kadar sürecektir.

Download: PeerGuardian

Tek kullanımlık E-Mailler: Spam'lere son

Tek kullanımlık E-Mailler: Spam'lere son

Bir siteye kayıt olmak için e-mail adresine ihtiyacınız mı var? Hem de hemen uzun kayıt aşamaları olmadan anonim bir şekilde. Sizlere kullan-ve-at tipinde adresler sunan ücretsiz web hizmetlerini tanıtacağız.

Tek kullanımlık E-Mailler: Spam'lere sonBir dosya indirmeye başlamak veya yaş sınırı olan bir videoyu izlemek için genellikle kayıtlı üye olmanız talep edilir. Bazen kaydolduğunuz bu siteleri bir daha ziyaret etmesiniz bile. Eğer kişisel mail-adresinizi verirseniz anonimlik ortadan kalkar. Sonuç: Web içeriği sunanların spam saldırıları başlar. Başka bir dezavantaj: Webmail sunucularında kayıt işlemi bazen tek aşamada olmaz. Aşama aşama ilerleyerek kaydınızı tamamlamanız gerekebilir. Son derece gereksiz.

Çöp kutusuna doğru: Tek kullanımlık mail adresleri
Mailinator.com ismindeki ücretsiz web hizmeti kayıt gerektirmeyen böylece istediğiniz sayıda oluşturabileceğiniz E-Mail adresi sunuyor. Buna ek olarak kişisel bilgi kullanılmıyor ve böylece mahremiyetiniz bozulmuyor.

Tek kullanımlık E-Mailler: Spam'lere son

İşte böyle: Herhangi bir isim düşünün ve bunu "@mailinator.com" domain'i ile birleştirin. Örneğin: "[email protected]" gibi. Sonrasında bu mail adresiyle webde oturum açın ve adresi bir kez daha Mailinator.com'daki Inbox satırına girin. Son olarak OK'a bastığınızda tüm kayıt bilgilerinizi içeren bir cevap-maili gelir.

Bilgi için: Mailinator.com

Anonim oturum açın: Uzun kayıtlardan kurtulun

Anonim oturum açın: Uzun kayıtlardan kurtulun

İnternette uzun süren kayıt işlemleri genellikle bıktırır. Tek kullanımlık e-mail adresi oluşturmak bile size uzun mu geliyor? Size birkaç fare tıklaması ile hazır oturum açma bilgileri sunan bir web sitesi tanıtacağız.

Sadece tek bir indirme için ücretsiz web hizmetlerine üye olmak genellikle sinir bozucu ve zaman alıcı bir durumdur. Ayrıca web sitesi yöneticileri bu kişisel bilgiler ile sizi spam yağmuruna tutabilirler. Bugmenot.com (Türkçe: Beni sinirlendirme!) web hizmeti, internetteki birçok ücretsiz hizmet için önceden hazırlanmış kullanıcı ismi ve şifre gibi oturum açma bilgileri sunuyor. Böylece kullanıcı o bitmek bilmeyen kayıt süreçlerinden kurtulmuş oluyor ve zamanını boşa harcamamış oluyor. Ayrıca kişi oturum açarken mahremiyetini yine korumuş oluyor çünkü veriler için kendisi kayıt olmak zorunda değil. Umuma açık şekilde sunuluyorlar.

Anonim oturum açın: Uzun kayıtlardan kurtulun

İşte böyle: Bahsi geçen sitenin URL'sini Bugmenot.com'daki adres satırına yazdıktan sonra site uygun oturum açma bilgileri size gösterir. Dikkat: Birçok oturum açma bilgisi eskimiş olabilir. Başarı oranını (success rate) gösteren yüzde miktarı ve renkler bu bilgilerin daha ne kadar işe yarayabileceği hakkında sizi bir fikir verecektir. Yeşil renk yüksek bir ihtimali, kırmızı renk ise düşük bir ihtimali temsil ediyor. İpucu: Eğer sadece eskimiş hesaplar varsa sayfanın alt kenarında umum için taze hesap bilgileri oluşturabilirsiniz. Tabi bu sefer uzun kayıt sürecinden geçmek zorunda kalacaksınız. Bu tip harekette bulunduğunuzda kesinlikle kişisel bilgi kullanmayın zira bunlara herkes erişebilecektir.

Anonim oturum açın: Uzun kayıtlardan kurtulunFirefox severler için: Web sitesi olmadan bilgi oluşturun
Bir web sitesine girmeye üşenenler Firefox'un Bugmenot eklentisini kurabilirler. Sağ fare tuşuna tıkladığınızda ücretsiz yazılım sizin için uygun olan oturum açma bilgilerini buluyor ve bunları gerekli satırlara taşıyabiliyor. Hızlı, rahat ve anonim.

Bilgi için: Bugmenot.com

Download: Bugmenot (Firefox eklentisi)

Okuyucu Yorumları