Gorilla Glass 3 ile cepler çok daha sağlam

Cep ve tabletlerde kullanılan çizilmeyen Gorilla Glass, bu kadar sağlam olmayı nasıl başarıyor?

Gorilla Glass 3 gerçekleri!

Corning, yeni nesil ceplerde kullanacağı Gorilla Glass'ın yeni sürümünü CES 2013'de tanıtmıştı. Peki sıkça andığımız, cepler için çatlaması ve çizilmesi zor sağlam ekranlar sağladığını bildiğimiz Gorilla Glass hakkında bunları da biliyor muydunuz?

İlk olarak 2007'de, ilk iPhone'da yer alan Gorilla Glass, Corning'e göre bugün 33'ün üzerinde üretici tarafından 900'ün üzerinde üründe kullanılıyor. Gorilla Glass'ı kullanan önde gelen üreticiler arasında HTC, Samsung, Nokia ve Motorola var. Gorilla Glass, sağlamlığını iyon değiş tokuşundan alıyor. Cam, yaklaşık 400 derecede erimiş tuz banyosuyla sağlamlaştırılıyor. Bu sayede camın içerisindeki küçük iyonların, büyük iyonlarla yer değiştirmesi sağlanıyor. Soğutma sırasında büyük iyonlar sıkışıyorlar ve cam üzerinde bir tür koruyucu katman oluşturuyorlar.

Peki, Gorilla Glass 3 daha mı sağlam?

CES 2013'te tanıtılan Gorilla Glass 3, Corning'e göre hasara karşı 3 kat daha dayanıklı. Bu, aynı zamanda cam üzerindeki çizikleri daha az görünür bir hale getiriyor. Bu sağlamlığın camda atom seviyesinde yapılan değişikliklerle sağlandığı söyleniyor.

Gorilla Glass 3'lü ilk cihazların 2013'ün ortalarında satışa sunulması bekleniyor. Her zamanki gibi Gorilla Glass 3'ü en çok göreceğimiz yer, cep telefonları ve tabletler olacak.

Okuyucu Yorumları