Gorilla Glass'ın yerini alabilir mi?

Gorilla Glass'ı bile kıskandıracak, "gerçek çizilmez" cep ekranlarına hazır mısınız?

Cebiniz artık çizilmeyecek!

Yıllardır mücevher taşı olarak kullanılan safir, önümüzdeki yıllarda cep telefonu ekranlarını süsleyebilir. Zira saydam safir üretmeyi başaran bilimadamları, bu değerli taşın cep telefonu ekranlarına da uygulanmasını sağlamış durumda.

Dünyanın en sert ikinci maddesi olan safir, günümüzün cep telefonu ve tabletlerinde kullanılan meşhur Gorilla Glass'tan bile daha sert bir yapıya sahip. Safirin kristalimsi yapısı, alüminyum ve oksijen karışımının bir ürünü olarak ortaya çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan MIT Review haberine göre, bu sert kristal madde çok yakında akıllı telefonlara da gelebilir. Düşürme veya darbe sonucu oluşan kırık, çizik vb. ekran sorunlarının ilacı olacağı iddia edilen safirin, bir ünite ekran üretimi için 30 dolara mal olacağı belirtiliyor. Gorilla Glass'ın bu alandaki maliyeti ise sadece 3 dolar.

Aradaki bu uçurum, Corning üretimi Gorilla Glass'ın neden rakipsiz olduğunu da açıklıyor. Ancak analist Eric Virey, maliyetin zamanla düşeceğini ve firmaların uç nokta cep modellerinde safiri test edeceğini belirtiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Corning temsilcisi Daniel Collins ise, safirin zamanla marketi ele geçireceği fikrine katılmadığı belirtti: "Performans konusunda safirin gerçek camı geçeceğine inanmıyorum. Öte yandan maliyet konusu da ortada. Dolayısıyla bu iddiaları dikkate değer bulmuyorum."

Okuyucu Yorumları