Greenpeace'den şok eden eylem!

"Kaş yapayım derken göz çıkartmak" terimini bundan daha iyi anlatan bir olay, herhalde olamazdı...

Kaş yapayım derken...

Peru'daki iklim değişikliğine dikkat çekmek isteyen Greenpeace üyeleri, kendilerince ses getireceğini düşündükleri bir eyleme imza attılar ama tüm dünyadan beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştılar.

Peru'nun, BM Dünya Mirası Listesi'ne giren ve MÖ 500 yılında yapıldığı tahmin edilen Nazca Çizgileri'nin en meşhurlarından birinin önüne sarı harflerle mesaj yazan Greenpeace bu eylemi nedeniyle Peru hükmetinin suç duyurusuyla karşılaştı. Dünya çapında da ağır eleştiriler alan Greenpeace, binlerce yıllık tarih mirası olan Nazca çizgilerinin hassas dokusunu bozmakla suçlanıyor. Taş dizimleri ile oluşturulan yüzlerce metre uzunluğundaki resimler veya yüzlerce kilometre uzunluğundaki yön çizgileri ile dolu olan 400 kilometrekare genişliğinde Nazca düzlüğüne izinsiz girmek, bu bölgede yürümek bile yasak iken, Greenpeace üyelerinin bölgede umarsızca eylem yapması herkesin tepkisini çekti.

Greenpeace yöneticileri ise Peru hükumeti ile görüştüklerini ve özür dilediklerini belirttiler ama bakalım sorun bu kadar kolayca kapanabilecek mi?

Okuyucu Yorumları