Grim Fandango, HD grafiklerle dönüyor!

Belirli bir yaşın üzerindeyseniz, bu oyunun HD çözünürlük ile PC'ye geri dönüşü sizi sevindirecek!

Dinozorlara harika haber!

Bilgisayar oyunları tarihinin belki de en parlak dönemi 90'lı yılların sonuydu. Başta Lucas Arts olmak üzere, birbirinden farklı firmalar, ardı ardına kült oyunlar patlattı ve bu dönem 2001 yılı ile sona erdi.

Çıkışı tam da bu döneme, yani 1998 yılına denk gelen Grim Fandango, kısa sürede kendisini efsane oyunlar arasında bulmuştu. Milyonlarca satan oyun, günümüzde bile unutulmadı. Pek tabii bu "unutulamama" durumu sadece oyuncuların değil, aynı zamanda üreticilerin de dikkatinden kaçmadı... Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen E3 2014 fuarında birden bire kendisini gösteren Grim Fandango'nun, etkinlikte yapılan bir açıklama ile PlayStation 4 ve PS Vita için üretileceği beyan edildi. Kimileri tarafından heyecan verici bir haber olarak görülen bu yeni HD Grim Fandango, kimileri tarafından da büyük oranda eleştirildi.

Öyle görünüyor ki yapılan sert eleştiriler Double Fine ekibine çok hızlı ulaşmış zira firmadan gelen yeni bir açıklamaya göre Grim Fandango PC, Mac ve Linux işletim sistemleri için de üretilecek! Açıklama esnasında "Tüm versiyonlar eş zamanlı olarak piyasada olacak" şeklinde bir bilgi verilmesi de oyuncuların içini rahatlatacak ince detaylardan birisi oldu. Nitekim PlayStation'un üçüncül parti ürün desteği müdürü Gio Corsi'nin açıklamalarına bakacak olursak, konu konsol olduğu zaman Grim Fandango sadece PS4 ile deneyim edilebilecek. Bu da demek oluyor ki Xbox One sahipleri ne yazık ki oyunu oynama şansı bulamayacaklar.

Okuyucu Yorumları