GTA 5'e bir suçlama daha!

GTA V, piyasaya çıkar çıkmaz, işlenen gerçek suçların tek sorumlusu ilan edildi bile...

GTA 5'e bir suçlama daha!

GTA 5 ne kadar iyi? Detaylı inceleme için tıklayın...

GTA serisinin insanları suça teşvik ettiği iddiası yıllardır tartıiılıyor; hatta sırf bu yüzden serinin başından birçok dava geçti. Ve şimdi de sıra, GTA V'te...

İnandırıcı olsun ya da olmasın, Hoover, Ala bölgesinde yaşayan ve Auburn Üniversitesine giden Zachary Burgess yaşadıkları, çoktan GTA V'e yeni bir dava kapsını aralamışa benziyor. Kaliforniya eyaletinin Baton Rouge bölgesini ziyarete giden Burgess, dev bir kamyon çalıp, dokuz tane arabaya çarpmak suretiyle zarar vermek ve de bunları yaparken, kamyon içerisinde rızası olmayan bir kadını tutmaktan suçlanıyor.

Nitekim NBC 33'ün raporuna göre yakalandıktan sonra Burgess'in açıklamaları şu şekilde olmuş; "GTA isimli oyunu gerçek hayatta deneyim etmek ve neye benzediğini görmek istedim."

Oyun içerisinde yapılanlar ilgi çekici gözükebilir ama aynı zamanda tüm bunların yasa dışı olduğu bilinen bir gerçek ki oyun zaten bunu açık bir şekilde gözler önüne seriyor. Kim bir oyunun etkisinde kalıp, 20 yaşında kamyon çalarak, park halindeki araçlara çarpmak ister ki? İşte bunun sadece oyundan etkilenmekten çok daha fazlası olduğu rahatlıkla görülebiliyor.

Şimdilik iddialar sillesi halinde anlatılan olayın, ne şekilde bir sonuca bağlanacağını merakla bekliyoruz...

Okuyucu Yorumları