GTA 6 hakkında ilk açıklama!

PC oyucuları halen GTA 5'i beklerken, GTA 6 hakkındaki ilk açıklama geldi bile...

GTA 6 hakkında ilk açıklama!

GTA 5'in PC sürümünün Mart ayının sonlarına ertelendiği, geçtiğimiz ay Rockstar Games tarafından açıklanmıştı. Ancak PC oyuncuları halen bu oyunu beklerken, Grand Theft Auto 5'in arkasındaki firma, serinin bir sonraki oyununu planlamaya başladı bile...

GTA 5'in sadece bir buçuk yaşında olduğu düşünülürse (Xbox 360 ve PS3 üzerinde) bir sonraki oyunun yakın bir zamanda karşımıza çıkacağını söylemek doğru olmaz. Ancak Rockstar Games için bir sonraki oyunu düşünmeye başlamanın vakti gelmiş gibi gözüküyor. Geliştiricilerin asıl odağında halen GTA Online bulunsa da, yeni oyun için fikirler alınmaya başlandı. Rockstar başkanı Leslie Benzies'in Develop'a söylediğine göre, ekibin "ne yapmak istediklerine dair 'yaklaşık olarak 45 yıllık' fikirleri bulunmakta." Grand Theft Auto 6'nın gelişim aşamasının çok başlarında olduğumuz düşünülürse, oyun hakkında çok az şey duyuyor olmamız pek şaşırtıcı değil. Benzies "GTA 6 ne olacak bilmiyoruz ama bazı fikirlerimiz bulunuyor" cümlesini kuruyor.

Benzies, GTA oyunlarının "çekirdek" kadrosunda bulunan dört kişiden biri. Diğer üçü ise Rockstar ortak kurucuları Sam ve Dan House ile Rockstar North'un sanat yönetmeni Aaron Garbut olarak gözükmekte. Bu dört isim, serinin koruyucusu ve her GTA oyununda tekrarlandığı üzere, bu dört isim bir araya gelerek tam bir oyuna dönüşecek olan "büyük fikri" yaratan kişiler. Benzies'in söylediğine göre başlangıcı yaratan şey, fikir oluyor ve ilk soru oyunun nerede geçeceği oluyor.

Grand Theft Auto 5, 267 milyon dolarlık bütçesi ile halen en pahalı oyun koltuğunda oturuyor ve pek de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, oyun endüstrisinin en değerli yapı taşlarından biri. GTA 5, ilk 24 saatlik satışında 800 milyon dolara ulaşmıştı ve bir milyar dolara en çabuk ulaşan eğlence ürünü olarak dünya rekorunu kırmayı başardı.

GTA 5 ve GTA Online'ın en üstlerde bulunan oyunlar arasında oldukları düşünülürse, Rockstar'ın GTA 6'yı yayınlamak için pek acelesi bulunmuyor. Ancak bu "dört kişilik grup" bir araya gelerek hangi fikri ortaya atarlarsa atsınlar, yeni oyunun büyük bir etki yaratacağına emin olabilirsiniz..

Okuyucu Yorumları