Güvenlik testlerinde Firefox zirveyi zorluyor

Güvenlik ve kararlılık konusunda en iyi tarayıcı sizce hangisi? İşte araştırmaların sonucu...

Testi bu tarayıcı geçti!

Web uygulamalarını test eden Sauce Labs'ın son testinde, Firefeox tüm rakiplerini geride bırakarak, güvenlik konusunda lider oldu.

Bugün kullanıların tarayıcıların hepsinin incelendiği testte, en kötü sonuçları IE6 aldı.Internet Explorer 6, %0.31 çökme oranıyla, en güvensiz tarayıcı ünvanını kazandı. Ancak IE'nin son versiyonu IE10, %0,05'lik çökme oranıyla göz doldurdu.

Ancak Firefox'un ve Chrome'un çok daha kararlı tarayıcılar olduğu da dikkat çekti. Chrome'un tüm versiyonlarındaki hata oranı, testteki diğer tarayıcılarla karşılaştırılamayacak kadar küçük çıktı.

Piyasadaki en güncel sürümler incelendiğinde ise, Firefox'un rakipleri arasında parladığı göze çarptı.

Chrome 27, %0,015 hata oranına, IE 10 %0,05 hata oranına sahipken, Firefox sıfıra çok yakın hata oranı ile testin birincisi oldu. Güncel sürümler içinde en zayıf halka ise, Safari 6 oldu. Safari 6'nın hata oranı %0,12 olarak ölçüldü.

Sauce Labs sonuçları kesinleştirmek için için tarayıcılar üzerinde 55 milyon test gerçekleştirmiş. Elbette, hata oranı web tarayıcılar için temel kıstas değil. Web geliştiricileri bir tarayıcıdan, hız, performans ve görsel kalite de bekliyorlar.

Okuyucu Yorumları