h-tron quattro: Audi'nin son bombası!

Audi'nin hidrojen ile çalışan konsept otomobili h-tron quattro, görenleri büyüledi!

Audi'den "hidrojenli" canavar

Bu yıl CES'de pek çok farklı otomobil duyurusu yapıldı ama neyse ki bazı duyurular Detroit'teki Auto Show için saklanmıştı. Örneğin Audi'nin h-tron quattro'su bu fuarda açıklanan araçlardan biriydi.

Hidrojen ile güçlendirilen bu konsept aracının üç hidrojen deposu, yolcu ve bagaj kısımlarının altında yer alıyor; dört dakikada yenilenebiliyor. Yakıt hücresi 110 kW güç sunabilmekte ve fazladan 100kW daha sunabilen bir lityum-iyon batarya ile desteklenmekte. Bu ikincil güç ünitesi, sürüş anında her frene bastığınızda bir miktar şarj oluyor.

Ancak bu araç, sadece hızlı bir şekilde enerji kazanabilen bir konsept değil. Araba, saatte 100km hızına sadece 7 saniyede ulaşabiliyor ve saatte 200km'ye kadar bir hız yapabiliyor. Yakıt hücresi ve yüksek voltlu batarya, elektrikli iki motoru güçlendiriyor ve bu motorlar ön ve arka akslarda 90 ve 140kW güçleri ile yer alıyor. Ayrıca aracın klimasının ısı pompası ve güneş enerjili tavanı, fazladan 320 watt enerji üretebiliyor ve bu da yılda yaklaşık 1.000km fazladan yolculuk anlamına geliyor.

Otomobilin üretim hattına girip girmeyeceği belli değil. Ancak yine de otomobil üreticilerinin çoğunlukla hidrojenle güçlendirilen bir araçla ilgili olduklarını göstermesi açısından oldukça önemli...

Okuyucu Yorumları