Hacked? ile hack'lendiğinizi öğrenin!

Kullandığınız herhangi bir hizmet hack'lenmiş olabilir mi? Bu uygulama sizin için kontrol ediyor!

Hack kurbanı mısınız?

Büyük bir hack olayında bilgileriniz internete sızdıysa, bundan hiç haberiniz olmayabilir. Windows 10'lu bilgisayarlar ve Windows Phone kullanıcıları için sunulan yeni sunulan uygulama Hacked?, eposta adresinizi ilgilendiren bir sızıntıya karışıp karışmadığınızı size söylüyor.

İsminizin hack olayında geçmesi şu şekilde gerçekleşebiliyor: Üye olduğunuz hizmetlerden bir tanesinin hack'lenmesi halinde oturum açma bilgileriniz, internette yayınlanabiliyor. Bu bilgiler, diğer hizmetlerde aynı parolayı kullananlar için çok önemli bir güvenlik riski oluşturuyor.

Uygulama, eposta adresinizin hack olaylarında geçip geçmediğini bulmak için Have I been pwned? API'sından faydalanıyor. Uygulamanın geliştiricisi, eposta adresinizin yalnızca Have I been pwned sunucularına gönderildiğini, bunun dışında hiçbir yere gönderilmediğini söylüyor. Hacked?'in hoş bir özelliği, arka planda çalışarak 12 saatte bir hack'lenip hack'lenmediğinizi kontrol etmesi. Bu sayede yeni bir veri sızıntısı yaşandığında kontrolü kendiniz gerçekleştirmeniz gerekmiyor.

Hacked? ile hack'lendiğinizi öğrenin!

Her geçen gün yeni bir veri sızıntısı yaşandığından böyle bir uygulamaya ihtiyaç doğmuş gibi görünüyor. Bununla birlikte eposta adresinizin hack olayında geçmiyor olmasının, bir başka hack'lenmemiş olmanızı garantilemediğini belirtelim.

Windows mağazası bağlantısı: Hacked?

Okuyucu Yorumları