Hacker saldırılarının hedefi Dünya Kupası

Dev hacker grubu Anonymous, geçtiğimiz hafta verdiği sözü tuttu ve büyük saldırıya başladı!

Anonymous sözünü tuttu!

Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, kurulduğu günden bu zamana kadar geçen sürede birbirinden farklı siber saldırı ile dünyanın en ufak kurumundan, en tepedeki markasına kadar pek çok markayı hack'ledi. Bir süre önce de, 2014 FIFA Dünya Kupası'nı engellemek için, kupaya destek olan sponsorları hack'leyeceğini ilan etmişti.

Geçen hafta gelen açıklamada, önümüzdeki haftalarda 2014 FIFA Dünya Kupası'nın ana sponsorlarına bir bir saldıracaklarını dile getiren ekip, öyle görünüyor ki yine sözlerinde durmayı başardı. Anonymous'un öncelikli hedefi, Adidas, Budweiser, Coca-Cola ve Emirates Havayolları ki bu da ekibin ateş hattında bulunan firmaların sadece Brezilya tabanlı olmadığının en büyük göstergesiydi...

Nitekim geçtiğimiz gece yarısı, #OpHackingCup başlığı adı altında başlayan salsırılarda, içlerinde bir adet de hükümet sitesi olan pek çok internet sitesi, Anonymous tarafından ele geçirildi. Grup Brezilya Haber Alma Ajansı'nı, Hyundai Brazil, Brezilya Futbol Konfederasyonu, Brezilya Adalet Bakanlığı, Sao Paulo Jandarması, Brezilya Bankası ve Africa.com.br sitelerinin hepsine, DDoS saldırısında bulundu.

Che Commondore olarak bilinen bir hacker verdiği röportajda, "Şimdiye kadar birbirinden farklı gece testi yaptık ve hangi sitelerin daha dayanıksız olduğunu biliyoruz. Planımız çoktan hazır ve Dünya Kupası sponsorları esas hedefimiz." şeklinde konuştu. Anonymous'un yaptığı tüm bu saldırıların sebebiyse, akıl almaz miktardaki paranın sadece futbol turnuvasına harcanması.

Okuyucu Yorumları