Hacker'ların Son Numarası, İşte Bu Cihaz!

Aracınızın internete bağlı olup olmaması fark etmiyor; bu yeni hacker cihazı sayesinde hacker'lar, saniyeler içinde aracı alıp gidebiliyor!

Hacker'ların son numarası, işte bu cihaz

Hacker'ların frenleri devreden çıkartması, direksiyonu kontrol etmesi ya da araç yolda ilerlerken motoru kapatması yeterince korkutucu. Ancak bu da yetmezmiş gibi, şimdi otomobil boşken anahtarsız giriş sistemini hack'leyerek aracın çalınmasına sebep olan bir cihaz ortaya çıktı.

Los Angeles Times'a göre, bu özel cihaz hakkında pek fazla şey bilinmiyor. LA Times, Sigorta Sektörü'ndeki insanlar tarafından kurulan ve Illinois merkezli kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Ulusal Sigorta Suç Bürosu'nun cihazı deniz aşırı bir şirkette çalışan üçüncü parti güvenlik uzmanından alıp test etmeye başladığını bildiriyor.

Cihaz, LA Times'a göre iki aşamada çalışıyor. İlk olarak hırsız ilk cihazı kullanarak; araç sahibi aracını park edip ve aracı kilitlerken, anahtardan arabaya gönderilen sinyali okuyor. İkinci aşamada ise cihaz bu sinyali alıyor, aracın cihazı anahtar olarak düşünmesini sağlıyor. Böylece araca rahatlıkla girilebiliyor, motor çalıştırılabiliyor.

Kuruluş, cihazla birlikte 35 farklı aracı test etti ve USA Today, 19 araçta işe yaradığını bildirdi. LA Times'a göre, savunmasız araçlardan bazıları 2015 Ford Edge, 2016 Chevrolet Impala, 2017 Toyota Camry ve 2013 Volkswagen Jetta Hybrid.

Cihazın henüz Türkiye'de araba çalmak için kullanıldığını gösteren bir polis raporu bulunmuyor. Ancak unutmayın; ister iyi amaçla, ister kötü amaçla kullanılsın; teknolojinin önünde durmak pek mümkün değil...

Okuyucu Yorumları