Hacker'ların yeni hedefi Steam ve Minecraft!

2015 yılının sonuna geldiğimiz günlerde, hacker'ların tehdit ettiği devlere iki yeni isim eklendi!

Onlar da hacker hedefinde!

SkidNP isimli hacker grubu, rakip hackerlar Phantom Squad'a ait web sitesinin çökertilmesini üstlenmişti. Hafta başında ise Phantom Squad, Noel haftasında Xbox Live ve PlayStation Network'ü hedef alacak saldırılar düzenleyeceğini bildirmiş ve Perşembe günkü Xbox Live ağını vuran saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Ancak Xbox Live ve PSN, festival sezonu boyunca hedef alınacak tek oyun hizmetleri olmayacak gibi görünüyor. Neowin internet sitesine konuşan SkidNP üyesi @Obstructable, tatil süresi boyunca Steam ve Minecraft sunucularına saldıracaklarını söyledi.

2015'e damga vuran hack olayları... Tıklayın...

Bilgisayar korsanı, nihai amaçlarının Microsoft, Sony ve Valve gibi şirketleri, kendilerini durdurmak için daha fazla çaba göstermeye zorlamak olduğunu belirtti. @Obstructable, "5 dolarlık bir booter'a sahip herkes doğru bir IP ile Xbox'ı çökertebilir" diyor.

Küresel hacktivist grup Anonymous da Çarşamba günü konuya dikkat çekmek için bir açıklama yapmış ve PSN ya da Xbox Live çökerse, bunun en büyük suçlusunun Microsoft ve Sony olacağını belirtmişti.

Okuyucu Yorumları