Hack'lenmek için telefon numaranız yeterli!

Hacker'ların ne konuştuğunuzu dinlemesi için, sadece telefon numaranızı bilmeleri yeterliymiş!

Telefon numaranız yeterli!

Hacker'lar, mobil ağlardaki bir açık yoluyla telefonları ve SMS'leri dinlemenin bir yolunun olduğunu ortaya çıkardı.

Açık, yalnızca çağrıları ve arayanın kim olduğunu belirlemeye olanak tanımakla kalmıyor, telefonun sahibini izlemeye ve gün içinde nerelere gittiğini izlemeye izin veriyor. Bu endişe veren açık, SS7 (Signalling System Seven) ağında bulunuyor. Bu ağı daha önce hiç duymamış olabilirsiniz, ancak her cep telefonu telefon görüşmeleri ve SMS için SS7'yi kullanıyor. Ağdaki açık, telefonunuzun üzerindeki güvenlik önlemlerinin boşa gitmesine neden oluyor.

Alman beyaz şapkalı hacker'lardan oluşan bir grup, açığın gerçekliğini bir iPhone üzerinde ispat etmiş bulunuyorlar. Peki açığı ortadan kaldırmak üzere bir çalışma var mı?

İşin garip yanı burada ortaya çıkıyor. Açığı değerlendirmek kolay bir iş olmadığından, yalnızca politikacıların kurban olarak seçilmesi muhtemel. İstihbarat birimleri ise terörizme karşı kullanıcıları izlemekten yana durduklarından ülke yönetimleri, açığın kapatılmasını istemeyebilirler. Ancak açığın yanlış ellere geçmesi, ulusal düzeydeki sırların açığa çıkması anlamına da gelebilir.

Buradan biz kullanıcılar için çıkan bir başka sonuç, cep telefonlarımızın, akıllı olmasalar bile, gizlilik konusunda güvenilir olmadıkları...

Okuyucu Yorumları