Ham videoyu otomatik düzenleyen teknoloji!

Tanıtılmaya hazırlanan bu yeni teknoloji, videolarla adeta sihirli işler başarabiliyor!

Videolara sihirli dokunuş!

İster geleneksel kamerayla olsun, ister gözlükler gibi vücuda monte edilen kameralarla, günlük hayatını videoya kaydedenlerin sayısı giderek artıyor. Bir etkinliğin farklı açılardan, farklı kişiler tarafından çekilmesi ise parti gibi etkinliklerde sıkça rastlanan bir durum.

Disney Research'un geliştirdiği yöntem, farklı kameralarla çekilmiş videoları kolayca bir araya getirmeye yarıyor. Disney'in algoritması, etkinliğin en ilgi çeken anını, belirli bir noktaya bakan kameraları sayarak algılıyor ve en yüksek kaliteye, en iyi ışıklandırmaya veya açıya sahip bölümleri keserek son videoyu oluşturuyor.

Sistem, kameralar arasında zıplamayı engelleme gibi temel sinemacılık kurallarına uyabiliyor. Geliştirici takımına göre yazılım, deneyimli editörleri bile ham videolar üzerinde saatlerce çalışmaktan kurtarabilir. Disney Research'ten Ariel Shamir ortaya çıkan videonun bir insan editörün elinden çıkabilecek karmaşıklığa sahip olmadığını, ancak temel aksiyonun yakalandığını ve testlerde profesyonellerin yaptığı çalışmalara benzediğini söylüyor.

Disney araştırmacıları, teknolojiyi 10-14 Ağustos arasında Kanada'da gerçekleştirilecek SIGGRAPH 2014'te tanıtmayı planlıyorlar.

Okuyucu Yorumları