Harikalar Yaratan Öğretmenler Yarışması

Microsoft ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Harikalar Yaratan Öğretmenler yarışması.

Harikalar Yaratan Öğretmenler yarışması

Öğretmenlerin teknoloji kullanımını yaygınlaştırmayı hedefleyen Microsoft Türkiye, geçtiğimiz yıl başlattığı "Harikalar Yaratan Öğretmenler Yarışması"na bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle devam ediyor. Microsoft ve Milli Eğitim Bakanlığı, yarışma kapsamında öğretmenlerin teknoloji ile yarattığı başarı hikayelerini paylaşarak teknoloji ile yapılabilecekleri konusunda ilham vermeyi amaçlıyor.

Teknolojiyi tüketen değil, üreten bir Türkiye hedefiyle çalışmalarını sürdüren Microsoft Türkiye, eğitim alanındaki dijital dönüşümün desteklenmesi amacıyla 2015 yılında başlattığı ''Harikalar Yaratan Öğretmenler'' yarışmasını Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliği ile 2016 yılında da sürdürüyor. Yarışma kapsamında öğretmenlerin Microsoft teknolojileriyle yarattığı başarı hikayelerini Sway, Office Mix, Word ya da video formatında 31 Aralık 2016 tarihine kadar yarışmanın internet adresinde paylaşması yeterli.

Öğretmenler 2 farklı kategoride yarışacak

Harikalar Yaratan Öğretmenler yarışması 'Teknoloji Kahramanları' ve 'STEM Öncüleri' olmak üzere 2 farklı kategoride düzenlenecek. Öğretmenler 'Teknoloji Kahramanları' kategorisine Windows 10, OneNote, Office365, Office Mix Sway ve Skype gibi Microsoft eğitim araçlarını kullanarak ortaya koyduğu başarılarla, 'STEM Öncüleri kategorisine ise Kodu, Minecraft, Touchdevelop, Microsoft Small Basic ve benzeri Microsoft yazılım geliştirme araçlarını kullanarak yaptıkları ders etkinlikleriyle yarışmaya başvurabilecek. Microsoft'un ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerin değerlendirmesi sonucunda her iki kategoride de başarılı görülen ilk 3 öğretmene ödül verilecek.

Ücretsiz teknoloji eğitimi fırsatı

Her iki kategoride de İlk üçe giren öğretmenlerin öyküleri video olarak hazırlanarak Türkiye'deki binlerce öğretmenle paylaşılacak. Microsoft Türkiye, yarışmada başarılı bulunan öğretmenlerin hem kendisi hem okulundaki çalışma arkadaşları ve öğrencileri için ücretsiz teknoloji eğitimleri verecek. Ayrıca her 2 kategorinin birincileri de 14-16 Mart tarihlerinde Güney Kore'nin başkenti Seul'de gerçekleştirilecek Microsoft E2 Global Educator Exchange etkinliğine katılmaya hak kazanacak.

Ödül Töreni 10 Mart'ta Ankara'da

6 Şubat 2017 tarihinde sonuçların duyurulacağı Harikalar Yaratan Öğretmenler yarışmasının ödül töreni ise 10 Mart 2017 tarihinde Ankara Başkent Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilecek.

Okuyucu Yorumları