Hastaların öleceğini bilen kedinin sırrı ne?

Oscar basit bir kedi değil. O, ölümü yakın olan hastaları ayırt edebiliyor. Peki Oscar'ın sırrı ne?

Ölüm kedisinin sırrı ne?

ABD'de Rhode Adası'nda ortaya çıkan bir kedi sıra dışı yeteneği ile tüm dünyayı şaşırttı. Oscar adı verilen bu kedi ölümü yaklaşan insanları hissedebiliyor ve onların yanına giderek, hasta ölene kadar yanından ayrılmıyor. Oscar şu anda bir hastanede yaşıyor ve hastane yetkilileri tarafından özellikle ölümü bekleyen hastaların bulunduğu bir koğuşta besleniyor.

Fakat Oscar ile ilgili iddialar oldukça çeşitli. Bir kısım kişi Oscar'ın hastaların yakında öleceğini bir şekilde anladığını ve o yüzden hastaların yanından ayrılmadığını söylerken, diğer bir grup ise ölümlere kedinin yol açıyor olabileceğini düşünüyorlar.

Bu konuda en çok kafa yoranlardan birisi ise Brown Üniversitesi'nde görevli Dr. David Rosa. Kediyi ve yaşadığı sıra dışı olayları yakından inceleyen Dr. Rosa yakın zamanda Oscar hakkında bir kitap da yazdı. Yazdığı kitapta Oscar'ın bu yeteneğinin sırrını tam olarak açıklayamasa da, en muhtemel neden olarak ölüme yakın insanların salgıladıkları ve insanların ayırt edemedikleri özel bir koku olduğu, Oscar'ın bu kokuya tepki verdiğini gösteriyor. Ayrıca Dr. Rosa bu yeteneğin Oscar'a özel olmadığını da düşünüyor. Oscar'ın farkı bu özelliğini bizim algılayabileceğimiz şekilde gösteriyor olması...

Okuyucu Yorumları