Hatalı PS4'ler büyük olay oldu

PS4, öyle bir hata ile çıkageldi ki Sony açıklama yapmak zorunda kaldı. İşte o hata!

PS4'ten ilk hata geldi!

Amerika'da PS4 satışları tüm hızıyla başladı. İlk gün satışları rekor düzeyde insanı bir araya getirdi. Ama ilk gün satışı esnasında PS4'e kavuşmayı başaran ufak bir grup ne yazık ki yeni nesil oyunları oynama şansına erişemedi...

Öyle görünüyor ki bazı PS4'lerin HDMI girişleri hatalı üretilmiş. Cihaz televizyona takıldıktan sonra "failed output signal" hatası ile çıkagelen PS4'ler, bir anlamda iş görmeyecek cihazlara dönüşüyorlar. İşin kötü tarafı, dev teknoloji ve oyun siteleri olan IGN, Kotaku ve Forbes gibi isimlerin de aynı sorunla karşılaşmış olmaları. Çıkış günü sorunlarının bir adım daha ileriye gitmesindeki en büyük sebepse, PSN üzerinde karşılaşılan hatalar sillesi.

Sony tarafından gelen ilk açıklamadaysa şu sözler sarf etti; "Hatırı sayılır miktardaki kullanıcıdan PS4'leri ile ilgili yaşadıkları problemleri duymuş bulunuyoruz. Bu şekildeki bir hata, yeni üretilen bir sistem için hesaplarımız dahilindeydi ama genel resme baktığımız zaman fazlasıyla olumlu geri dönüş aldığımızı da belirtmek isteriz." Sony'nin yaptığı açıklamaya göre an itibari ile HDMI sorunu ve diğer sistemsel sorunları yaşayanların oranı sadece yüzde dört oranında.

İlk başlarda ufak bir paniğe yol açan sorun, Sony tarafından gün içinde gelen ikinci açıklama ile yatıştırıldı. Sony; "Kullanıcı anlaşmamız uyarınca, bahsi geçen sorunlardan muzdarip olan kullanıcıların, en kısa süre içerisinde ellerindeki PS4'leri geri yollamalarını istiyoruz. Yapacağımız testler sonucu eğer hata HDMI slotu gibi bir sorunsa, sizlere anında yeni bir konsol göndereceğiz." şeklinde yaptığı açıklamasıyla gönüllere su serpti ama olayın yankıları daha sürecek gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları