Hatred, Steam Greenlight'a geri döndü!

Yayınlandığı gibi ortadan kaybolan tartışmalı oyun, müthiş bir geri dönüşe imza attı!

Önce gitti, şimdi geri geldi!

İçerdiği şiddet ve sahip olduğu karanlık tema yüzünden Steam Greenlight'tan kaldırılan Hatred, Gabe Newell'in araya girmesiyle tekrar indirmeye sunuldu.

Sebepsiz yere, acımasızca insanları öldüren bir ana karakterin yer aldığı oyun, kullanıcılardan farklı tepkiler almıştı. Destructive Creations'ın geliştirdiği oyun dün Steam Greenlight'taki yerini almıştı, ancak sistemden kaldırılması çok sürmedi. Oyundan pek memnun olmadığını söyleyen Valve, çok geçmeden onu Steam'dan kaldırdığını duyurdu.

Bu karar, sadece birkaç saatte 13 binden fazla olumlu oy alan ve Steam Greenlight'ta en çok istenen yedinci oyun olmayı başaran oyun için sert olarak değerlendirildi. Oyunun geliştiricileri, yaptıkları açıklamada Valve'ın kararına saygı duyduklarını söylerken, Postal ve Manhunt gibi oyunların yayınlanmaya devam ettiğini ve bu durumun sorgulanması gerektiğini vurguladılar.

Steam'in kararına gelen eleştirilerin ardından oyun, Gabe Newell tarafından yapılan bir özür açıklamasıyla birlikte Steam Greenligt'a geri döndü. Newell, açıklamasında yaşananların ardından oyunun kaldırıldığını araştırdığını ve bu kararın iyi bir karar olmadığını düşündüğünü söyledi. Durumdan dolayı özür dileyen Newell, son olarak Steam'in tüm amacının içerik üreticileri ve müşteriler için araçlar sunmak olduğunu söyledi.

Oyun, Steam'e geri dönmesinin ardından 27.000 olumlu oyu aşmış ve Steam Greenlight'ın en çok istenen oyunu haline gelmiş durumda.

Okuyucu Yorumları