Hava alanını sarsan hack saldırısı!

Yakın zamanda uçağa binmeyi planlıyorsanız, bu haber keyfinizi biraz kaçırabilir...

Uçağa binecekseniz, okumayın!

Geçtiğimiz Pazar günü Polonya'nın Varşova kentinde bulunan Chopin Uluslararası Hava alanı büyük bir siber saldırıya maruz kaldı. LOT Havayolları şirketinin bilgisayar sistemlerine saldıran hackerlar 1.400'e yakın insanın mağduriyet yaşamasına neden oldu.

Problemi çözmek için yaklaşık 5 saatlik bir çalışma yapan LOT Havayolları, 10 uçuşunu iptal etmek zorunda kaldı. Şirkete ait birçok uçak da rötar nedeniyle kalkış yapamadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan LOT basın sözcüsü Adrian Kubicki, saldırıya uğrayan "state-of-the-art" bilgisayar sisteminde herhangi bir gizli bilginin saklanmadığını, bu sistemin uçuş palanlarını yayınlamak için kullanıldığını söyledi.

Kubicki ayrıca saldırının "türünün ilk örneği" olduğunu ve problemin hiçbir aşamasında yolcuların hayatlarını tehlikeye atacak bir durumun oluşmadığını anlattı. LOT basın sözcüsü ayrıca bu siber saldırıdan tüm havaalanının etkilenmediğini ancak bu tür saldırıların sektördeki diğer firmaları da tehdit edebileceğinin altını çizdi.

LOT Havayolları firması yaşanan bu aksaklıktan dolayı bazı yolcularına başka uçaklarda koltuk sağladığı gibi gece kalmak zorunda olanlara ise konaklama imkanı sundu.

Okuyucu Yorumları