HDMI kabloları için yeni sertifika programı!

HDMI kablosu satın alırken doğru seçimi yapabilmek, yakında çok daha kolay olacak!

Kötü HDMI kablolarına son!

HDMI kablolarının hepsinin aynı olduğu, doğru bir inanış değil. Ancak piyasada kötü kablolara rastlamanız oldukça zor ve kısa mesafelerde 1080p video aktarımında çoğu zaman sorun yaşamayacaksınızdır. Bununla birlikte 60fps'lik 4K videoları ekranınıza yansıtmak istediğinizde, işler değişiyor. Standarda göre bir HDMI 2.0 kablosunun "18Gbps bant genişliğinde çok güvenilir performans" sağlaması gerekiyor.

Bugün birçok cihazda kullanılan HDMI standardını geliştirmekte olan HDMI Licensing LLC, bu durum için yeni bir sertifikasyon programı ortaya çıkardığını duyurdu. Bu sayede reklam bütçesi geniş firmaların ateş pahası HDMI kablolarını satın almak yerine, üzerinde "HDMI Premium Certified Cable" yazılı kabloları almanız yeterli olacak. Bu etikete sahip kablolar, yetkili bir HDMI test merkezinde uzun mesafeli kablo testlerinden geçmiş olacaklar. Test sırasında kabloların 18Gbps bant genişliği sağlayabildiği ve çok az EMI yaydığı doğrulanacak. Sertifikasyon etiketi, bir QR koduyla gelecek ve bu kodu okutarak kablonun sertifikasyon durumunu internetten kontrol edebilecek, ürünün sahte olup olmadığını anlayabileceksiniz.

HDMI kabloları için yeni sertifika programı!

Sertifikasyon süreci ve etiketler, tamamen isteğe bağlı olacak ve katılmak isteyen üreticiler, HDMI'ı kullanmak için ödedikleri ücretin yanında bir ücret daha ödeyecekler. Bu ücret, muhtemelen biz tüketicilere yansıyacak. Ancak "High Speed HDMI Cable" veya "High Speed HDMI Cable with ethernet" yazılı ("Premium Certified" ibaresi eksik olsa da) kabloların da aynı kapasiteyi sağlaması beklenebilir (sahte olmayan bir üreticiden gelmesi koşuluyla).

Eylül sonunda HDMI kullanan firmalara açılan HDMI sertifikasyon programının ilk ürünü kablolar, 2016'nın ilk çeyreğinde ortaya çıkacak.

Okuyucu Yorumları