Hepsiburada.com'dan önemli hamle

Hepsiburada.com, tersine beyin göçü başlatacak.

Hepsiburada'dan önemli hamle

Doğan Online ve hepsiburada.com Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, ABD Başkanı Barrack Obama'nın daveti ile gittiği 22-24 Haziran tarihleri arasında Silikon Vadisi'nde yapılan Küresel Girişimcilik Zirvesi'nin öncesinde 21 Haziran'da, Amerika'da iş yapan ve dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinde görevlerde bulunan 100'e yakın Türk ile bir araya geldi.

Katılımcılara hepsiburada.com'un başarı hikayesini anlatan ve Türkiye'de e-ticaret sektörünün sunduğu fırsatlarla ilgili bilgiler veren Doğan Boyner, etkinlikle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Teknolojinin kalbinin attığı Silikon Vadisi'nde çok değerli bir Türk topluluğu var. Büyük teknoloji şirketlerinde deneyim kazanan bu arkadaşlarımızla bir araya geldik. Burada gördüğümüz yoğun ilgi beni çok mutlu etti. Çünkü bu ilgi, Amerika'da kariyerini sürdüren mühendislerimizin Türkiye'ye dönmek istemediği algısının doğru olmadığını gösterdi. Hepsiburada.com'un teknolojiye yaptığı yatırımları, pazarın büyümesini, Türkiye'deki fırsatları anlattığımızda katılımcıların heyecanlandığını gördüm. Özellikle aralarından bazılarının Türkiye'ye gelerek bizimle görüşmek istediğini söylemesine çok memnun oldum. Çünkü Silikon Vadisi'ne geliş amaçlarımdan biri buydu. Hepsiburada.com olarak Amerika'dan Türkiye'ye tersine beyin göçü yaratmak istiyoruz. Buradaki arkadaşlar çok değerli deneyimler kazandılar. Artık Türkiye'de bu deneyimlerini uygulayabilecekleri bir ortam var. Hepsiburada.com olarak onlara bu ortamı sağlıyoruz. Önümüzdeki 12 ay içerisinde 300 tecrübeli mühendisin ekibimize katılmasını istiyoruz. Bu nedenle onlara 'Artık geri dönün' mesajını verdim. Mesajım da çok olumlu karşılandı. Ayrıca buradaki mühendislerimizden Amerika'da da bir ofis kurma konusunda geri bildirim aldık. Teknolojinin merkezi olan Silikon Vadisi'nde böyle bir talebin gelmesini doğal karşılıyorum. Bu konuyu da değerlendireceğiz."

2019'da perakende sektörünün 350 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağını belirten Hanzade Doğan Boyner, şunları söyledi: "Şu anda pazar payı açısından baktığımızda, perakende de %1.5 oranında online penetrasyon var. Bu rakamı 2019'da en az %5-7 arasında bir penetrasyon seviyesine gelecek. Hepsiburada.com olarak bu yıl %140 gelir büyümesi elde ediyoruz. Bu anlamda pazarın büyümesine de hepsiburada.com olarak öncülük ediyoruz. Türkiye'nin genç bir nüfusu var. Nüfusun %50'si 30 yaşın altında. İnternet penetrasyonu %50 ve akıllı cihaz penetrasyonu ise %60 civarına geldi. Pazar dijital dönüşüme hazır."

Hanzade Doğan Boyner, Silikon Vadisi temasları kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve 300'e yakın start-up girişimcisini bir araya getiren e-Tohum San Francisco'da da bir konuşma yaptı.

Okuyucu Yorumları