Hepsiburada.com krize meydan okuyor!

Dünya ekonomik kriz ile sarsılırken Türkiye'nin en büyük online alışveriş sitesi krize meydan okuyor

Hepsiburada.com'a kriz yok

Hepsiburada.com, kur artışı ve uluslararası piyasalardaki çalkantılar nedeniyle tüketicilerin harcamalarında son dönemde yaşanan durgunluğa rağmen büyümeye devam ediyor. Farklı sektörlerden birçok şirketin geçen yıla oranla çok daha düşük performans gösterdiği Ekim ve Kasım aylarında, hepsiburada.com'un sipariş sayısı ve ürün satış gelirlerindeki büyümesi tüm hızıyla sürüyor.

Kriz zamanlarında avantaj sağlıyor
İstikrarlı büyümeyi, sürekli genişlettikleri ürün yelpazesine borçlu olduklarını belirten hepsiburada.com Genel Müdürü Kaan Dönmez, "Tüketiciler, ekonomik kriz dönemlerinde internet üzerinden alışveriş yapmayı daha çok tercih ediyor. Çünkü online alışveriş, doğru ürüne avantajlı fiyat seçenekleriyle ulaşmanın en uygun yolunu sağlıyor. Alışverişe giderken harcanan benzin veya otopark parası gibi kalemler, tüketiciye ekstra bir maliyet getirirken, online alışveriş, kapıya teslim ve ücretsiz kargo seçenekleri ile çok daha avantajlı hale geliyor" diye konuştu.

Firmalar online alışverişe daha sıcak bakıyor

Firmalar online alışverişe daha sıcak bakıyor
Hepsiburada.com Genel Müdürü Kaan Dönmez

Hepsiburada.com'un 2008 döneminde tedarikçi sayısını artırdığını ve eskiden ürünlerinin internet üzerinden satılmasına sıcak bakmayan birçok firmanın şimdi online alışverişte yaşanan büyümeden faydalanmak istediğini belirten Dönmez, "Online mağazamızda ürünlerin satılması için herhangi bir giriş maliyeti talep etmiyoruz. Dolayısıyla online alışveriş, firmalar için klasik perakendecilere ürün satmaktan çok daha avantajlı. Bizim tedarikçilerimizden tek beklentimiz ise müşterilerimize sunmak istediğimiz kalite standartlarını sağlamaları" dedi.

Ürün videoları müşteriye seçim kolaylığı sağlıyor
Kullanıcıların, hepsiburada.com'da son bir aydır yayınlanmaya başlayan ürün videolarına büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Dönmez, "Müşterilerimizin doğru seçimi yapabilmeleri için hizmet seçeneklerimizi sürekli olarak genişletiyoruz. Ürün videoları sayesinde müşterilerimiz ürünü çok daha rahat inceleyebiliyor, görsel ve teknik özellikleri konusunda sesli anlatım sayesinde çok daha rahat bilgilenme olanağına sahip oluyor ve beğendiği ürünü gönül rahatlığıyla alıyor" diye konuştu.

Basın bülteninden derlenmiştir.