Her şeyin akıllısı olur da onun olmaz mı?

Hemen her şeyin "akıllısını" görmeye alıştık ama bunu göreceğimize inanmazdık!

Şimdi de akıllı...

Geçtiğimiz yıllar içerisinde, farklı bilgileri toplayan pek çok adım sayacı piyasaya sürüldü. Ancak bu eski ürünleri artık unutabilirsiniz. Çünkü yeni bir firma marketteki yerini almış durumda!

Redmond, yıkama temelli yeni firma Heapsylon, 87.000 dolar'lık bir girişim kampanyası başlatmış durumda. Akıllı çoraplar, elektronik halhal ve sanal koç uygulaması ile heyecanla beklenen Sensoria Fitness sistemi bu kampanyanın temelinde yer almakta.

Giyilebilir Teknoloji Gelişimi 2012 Dünya Kupası finalisti olan bu sistem, ayağın yere basma şekli ve adım uzunluğu ritminden, aktivite seviyesi ve kazanılan yüksekliğe kadar pek çok şeyi takip etmekte. Firmanın kurucu ortaklarından Davide Vigano, yakın zamanda Business Week için yaptığı konuşmada "Bir noktada çoraplardan daha öteye gideceğiz. İdeal bir senaryoda, giyilebilir teknolojinin GoreTex'i olmak istiyoruz." dedi.

Firmanın kurucularından iki tanesi, Microsoft'un Xbox Kinect bölümünde yer almakta ve Sensoria çorapların yıkama ve kurutma etkilerine dayanacak şekilde üretilmelerine rağmen yumuşak bir dokunuşa sahip olduklarını söylemekte. Teknolojiyi feda etmeden bu sonuca ulaşmak için, çorapların Bluetooth içeren ve algılayıcıları okuyarak akıllı telefona gönderen bir halhal ile giyilmesi gerekiyor. Sanal koç gibi uygulamalar ise akıllı telefonda çalışarak gerekli bilgileri vermekle yetinmeyerek, ses ve grafik gibi etkenler ile kullanıcıya anında geri bildirim veriyor ve motivasyon sağlıyor.

Peki fiyat ne olacak? Haberimizin ikinci sayfasından...

Akıllı çoraplar ne kadara satılacak?

Akıllı çoraplar ne kadara satılacak?

Ayrıca, firma Flextronics ile bir ortaklığı da açıklamış durumda. Sensoria Fitness'ın mühendisliğinde ve üretiminde, bu firmanın desteği kullanılacak. Çoraplar, algılayıcı ve uygulamadan oluşan bütün sistemin 150 dolar'a satılması düşünülüyor ve ek olarak alınacak 3 set çorabın fiyatının 60 dolar olacağı öngörülüyor. 2014'te piyasaya çıkması düşünülen bu setin ilk 200 Indiegogo destekçisi ise 100 dolar gibi indirimli bir fiyattan yararlanabilecekler.

Firmanın başlattığı kampanya, temelde koşucuları hedefliyor da olsa, bu çoraplardan yararlanabilecek tek grup koşucular değil. Kayakçılar dönüşlerini daha iyi anlayabilmek için bu çorabı kullanabilir ve ya golf oyuncuları duruşlarını düzeltmek için, hemşireler yatak başındaki duruşlarını daha düzgün ayarlamak için bu çorabı kullanabilirler. Tabii ki set ile yapılabilecekler bunlarla sınırlı değil. Ayağınızda, bütün analizleri sizin için yapan bir çorap varken, kullanım olasılıkları biraz hayal gücünüze bağlı durumda.

Okuyucu Yorumları