Hindistan'dan Apple'a şok iPhone kararı!

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi, teknoloji devi Apple'ın iPhone planına geçit vermedi!

iPhone hayali suya düştü!

Teknoloji devi Apple, oldukça geniş bir akıllı telefon pazarına sahip Hindistan'daki etkinliğini arttırmak için bir süredir yeni yöntemler arayışındaydı. Firmanın bu doğrultuda atmak istediği adımlardan birisi kullanılmış (yenilenmiş) iPhone'ların bu ülkede uygun fiyatla satılmasıydı. Fakat Cupertinolu firmanın bu talebi Hindistan hükümeti tarafından kabul görmedi.

Geçtiğimiz gün New Delhi'de düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Hindistan'ın Ticaret ve Sanayi Bakanı Nirmala Sitharaman, hükumetin yenilenmiş iPhone'ların Hindistan'da resmi olarak satılması talebini reddettiğini duyurdu.

Görece yüksek bir fiyat etiketine sahip iPhone'ların Hindistan'da da popülerleşmesi için bu taktiğe çok güvenen Apple'ın Hindistan hükumetinin bu kararı karşısında şaşkınlık yaşayacağını söylemek mümkün. Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan'da satılan akıllı telefonların büyük bir çoğunluğu 150 doların altında fiyat etiketlerine sahip. Standart bir yeni nesil iPhone'un Hindistan'daki fiyatı ise 700 dolar civarında.

Okuyucu Yorumları