Hitman 2 İnceleme

Tüm zamanların en acımasız, en sinsi ve en soğukkanlı kiralık katili geri dönüyor. Bu sefer geçmişi ile ilgili gerçekleri ortaya çıkarmaya kararlı!

İnceleme: Hitman 2

Son dönemde oyun dünyasını bir kanser gibi saran battle royale çılgınlığının arasında bir hikayeye sahip olan ve gizliliğin ön planda olduğu yani reflekslerinizle değil aklınızla oynadığınız oyunlarla karşılaşınca insan mutlu oluyor. Uzun zamandır beklediğimiz oyunlardan olan Hitman 2'de işte bu tür oyunlardan biri.

Hatırlarsanız lineer oyun yapısı ile çok fazla hayal kırıklığı yaratan ver seriyi zor sokan Hitman: Absolution'dan 4 sene sonra IO Interactive radikal değişikliklerle Hitman'i tekrar hit oyunlar arasına sokmayı başarmıştı. Hikaye bölümlerinde oyuncular, açık dünya bir oyun alanında, hedeflerini ortadan kaldırmak için kendi stratejilerini geliştirip onlarca farklı yöntem kullanabiliyorlardı. Hikayeler bittikten sonra bile, diğer oyuncuların oluşturduğu sözleşmeleri kabul edip aynı haritalara dönüp daha zorlu görevler ile eğlence daha da artıyordu. Hatasız bir oyun değildi elbette ama uzun süreler bizi ekran başında meşgul etmeyi başarmıştı. IO Interactive, ilk oyundan sonra Square Enix ile yolları ayırdı. Şimdi ise Hitman 2'de seriyi daha da geliştirmek için için Warner Bros ile birlikte çalışıyor.

Hitman 1.5 desek daha doğru olabilir!

Hitman 1.5 desek daha doğru olabilir!

Aslına bakarsanız ilk bakışta elden geçirilmiş grafikler ve ince ayar yapılmış oyun mekanikleri dikkat çekse de Hitman 2 bir devam oyunu gibi hissettirmiyor. Hitman 1.5 bu oyun için daha güzel bir isimlendirme olabilirdi. Oyunun her bölümünü tek tek indirip oynadığınız yapı ile Hitman: Sezon 2 de denebilir. Elbette bu durum oyunun eğlencesinden hiç bir şey eksiltmiyor ve ne derseniz deyin yeni bölümlerin hepsi size birbirinden renkli ve eğlenceli, dolu dolu yeni açık dünyalar sunmayı başarıyor.

Çevrenizde olup bitenden daha çok haberiniz oluyor

Çevrenizde olup bitenden daha çok haberiniz oluyor

Hitman 2'ye eklenen kalabalığa karışmak ve aynalardan faydalanmak gibi yeni özellikler, size daha fazla seçenek ve çevrenize karşı daha fazla farkındalık sağlayarak oyun deneyiminizi geliştirse de çok fazla devrimsel sayılmaz. Eğer Hitman'i yakın zamanda oynadıysanız Hitman 2'yi oynamayı daha da keyifli hale getiren altta yatan mekaniğin bazı daha ince değişikliklerini kolayca fark edebilirsiniz. Ancak, yeni özellikler oyuna çok doğal bir şekilde yedirildiği için çoğu oyuncu, farkına bile varmayacaktır. Örneğin resim içinde resim özelliği aksiyondan koparmadan etrafınızdaki olaylardan sizi doğal bir şekilde haberdar edebiliyor.

6 yeni şehir, gizlilik yeteneklerinizi sınayacak!

6 yeni şehir, gizlilik yeteneklerinizi sınayacak!

Hitman 2, oyunculara altını üstüne getirmeleri için yine altı yeni şehir sunuyor. Bunların hepsi birbirinden önemli ölçüde farklı. İzole lüks bir sahil evi ve büyük karasal sahillerden oluşan Hawke's Bay, en küçük görevlerden biri ve oyuna heyecan verici bir giriş niteliği taşıyor. Bununla birlikte, takip eden üç seviye, büyük ölçüde daha kalabalık ve daha canlı hissettirirken, aynı zamanda A noktasından B noktasına giderken daha kolay saklanmanıza imkan tanıyor. Hitman'ın hikayesi sona yaklaşırken ise harika banliyö şehirlerinden olan Whittleton Creek'i ve nispeten uzak Sgail adasını ziyaret ediyoruz. Bu son seviyelerin ikisi de, hedefleri basitçe ortadan kaldırmaktan daha fazlasını isteyerek çıtayı yükseltiyor. Bu görevler gerçekten gizlilik yeteneklerinizin sınırlarını zorlayacak, şimdiden söyleyelim.

Hedefleri etkisiz hale getirmeye doyamayacaksınız!

Hedefleri etkisiz hale getirmeye doyamayacaksınız!

Her seviyede sunulan çeşitlilik Hitman 2'yi gerçekten başarılı yapan en önemli detay. Ebette sadece çevresel tasarımdan bahsetmiyoruz. Her biri kendine özgü renklilikte çok sayıda farklı bölgeden oluşan Mumbai ve Santa Fortuna'ya ek olarak Hawke's Bay hariç tüm seviyelerde, her hedef için birden fazla hikaye bulunuyor. Dolayısıyla birbirinden ilginç ve farklı sonları görmek için tekrar tekrar geri dönmek istiyorsunuz. Hatta ana görevlerin sonrasında bile kendi yöntemlerinizi geliştirmek için geri dönmekten kendinizi alamıyorsunuz. Seviyenizi artırdıkça oyunun deneyim sisteminin size yeni başlangıç ??noktaları açmasının da bunda etkisi büyük. Hitman 2, oyun bittikten sonra oyuncuya geri dönmek için ilk oyuna göre çok daha fazlasını sunuyor.

Hayalet modu: Hitman'in ilk multiplayer denemesi

Hayalet modu: Hitman'in ilk multiplayer denemesi

Hikaye bölümlerinin dışında Hitman 2, tek başına veya çok oyunculu olarak oynanabilen Sniper Assassin modunun ve rakip Ghost Mode'un dahil edilmesiyle selefinden daha iyi bir paket haline gelmiş. Küçük dozlarda çok eğlenceli atış poligonları sunan Sniper Assassin modunun yanı sıra Hayalet Modu ise Hitman oyununa bambaşka bir boyut getiriyor. Bu modda başka bir oyuncuyla çevrimiçi olarak karşı karşıya gelerek, rakibinizden daha yüksek bir puan elde etmek için hedefleri ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. Her iki oyuncu da ayrı ayrı gerçekliklerde olduğu için fiziksel olarak bir araya gelmiyor. Rakibinizden daha fazla puan almak için hızlı hareket ederken bir yandan da hızın doğuracağı hataları yapmamaya çalışmanın yarattığı baskı gerçekten eğlenceli. Sırf bu mod için bile oyuna bir şans vermeye değer.

İlk sezon görevlerini yeni yeteneklerle oynamaya ne dersiniz

İlk sezon görevlerini yeni yeteneklerle oynamaya ne dersiniz

Tabii ki, Contracts Modu da oyunda yerini alıyor ve bu da oyunun çıkışından sonra yeni görevlerin ve hedeflerin oyuna ekleneceğin en büyük kanıtı. Ayrıca, eğer Hitman 1. Sezon'a sahipseniz büyük bir paket oluşturmak için görevleri Hitman 2'ye aktarabiliyorsunuz. Bu şekilde eski görevlerde Hitman 2'nin yeni özelliklerinden faydalanarak yepyeni fırsatlar da ortaya çıkıyor. Bu, seriyi takip eden oyuncuları ödüllendirme konusunda şimdiye kadar gördüğümüz en iyi yöntemlerden biri olduğunu söylersek herhalde yanlış olmaz.

Eski sorunlar çok fazla çözülmemiş...

Eski sorunlar çok fazla çözülmemiş...

Ne yazık ki, selefinin problemleri de oyunla birlikte dönüş yapıyor. Aslında tek oyunculu bir oyun olmasına rağmen, Hitman 2 ısrarla sizi çevrimiçi olmaya zorluyor. Çevrimdışı olduğunuz sürece challenge ve yeni açılan görevlere ulaşamıyorsunuz ve başarımlarınız boşa gidiyor. Ayrıca, geliştirilmiş olmasına rağmen yapay zeka hala yetersiz. Davranışlarınızın şüpheli sayılıp sayılmaması hala yazı turaya bağlıymış gibi belirleniyor. Örneğin meşgul bir caddede bir nöbetçiye çok yakın yürümek şüpheli bir davranış sayılabilirken diğer taraftan arkadaşlarının yanından bir nöbetçiyi çalılıkların arasına çekip, kıyafetlerini çalıp hiçbir şey olmamış gibi aralarına dönebiliyorsunuz.

Sonuç

Sonuç

Hitman 2'nin oldukça eğlenceli bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Yenilikler seride bir sıçrama yapmıyor elbette ama küçük adımlarla ilerleme gösterdiği de bir gerçek. Güçlü seviye tasarımı da dikkate alındığında mutlaka değerlendirilmesi gereken seçenekler arasında yer alıyor. Hele ki hayal kırıklığı yaratan oyunların arka arkaya çıktığı bir dönemde sizi uzun süre meşgul edecektir.

80

Yapım: IO Interactive
Dağıtım: Warner Bros.
Tür: Aksiyon Macera
Platform: XONE/PS4/PC
Web: https://www.hitman.com/

Okuyucu Yorumları