Hobi olarak başladı; bugün "sarayı" var!

Hobi olarak, basit bir oyun geliştirdi; bugün bu saray gibi eve sahip! İşte o oyun ve geliştiricisi!

Oyunla gelen servet!

Kim bir hobi sonucunda devasa bir iş yaratmış olmayı istemez ki? Pek çok oyun yaratıcısının isteği olan bu durum, Minecraft'ın yaratıcısı Markus Persson için gerçekleşen bir rüya idi. Persson, boş zamanlarında Minecraft'ı geliştirdi ve bu oyunun hakları için Microsoft kendisine 2.5 milyar dolar ödedi.

Variety'nin söylediğine göre Persson, kazandığı bu para ile Beverly Hills'de 70 milyon dolar karşılığı bir malikâne aldı. Kotaku'nun söylediğine göre de Beverly Hills'deki en pahalı ev olan bu mekanı almak için Persson, Beyonce'dan daha fazla para ödedi.

Bu "ev" yaklaşık olarak 2.150 metrekare boyutunda ve bir sinema odasına, iPad'lerle kontrol edilen fıskiyelere, sekiz yatak odasına ve her biri 5.600 dolarlık birer sanat eseri olan klozetlere sahip 15 tuvalete sahip.

Başka bir deyiş ile pek çok kişinin hayalini kurduğu hayatı Persson yaşamakta. Tabii ki bir video oyun tutkununun bu evin sahip olduğu manzaraya çok fazla ihtiyacı olmayabilir ancak bölgenin internet hızının da mümkün olan en üst seviyelerde bulunduğundan şüphemiz yok...

Okuyucu Yorumları