Hollywood'un artık yeni bir takıntısı var...

Film endüstrisi torrent ile başa çıkmayı beceremedi ama şimdi, güçlü bir düşmanı daha var!

Torrent artık yalnız değil!

Teknolojinin arkasındaki büyük güçlerden biri, bir şeylere bedava ulaşma isteği olmuştur ve filmleri bedavaya izleme arzusu, internet üzerinde BitTorrent gibi sistemlerin geliştirilmesine sebep oldu. Ancak Variety'nin söylediğine göre, Hollywood'un bir türlü yenemediği takıntısı torrent artık film dünyasının en büyük düşmanı değil. Onun yerini alan ise, Netflix tarzı, stream hizmetleri. Bu tip hizmetler torrent ile aynı içeriği sunarken, dosyanın indirilmesi için bekleme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Aynı durum, bir süredir spor kanalları için de geçerli. Sevdikleri sporların önemli maçlarını izlemek isteyen insanlar, artık bu maçları internet üzerinden izlemeyi tercih edebiliyorlar.

Benzer hizmetleri inceleyen Variety, stream sitelerinin reklamlar ile çok fazla gelir elde etme imkanları olduğunu söylemekte. Bu siteler, belirli bir kullanıcı kitlesine sahipler ve reklam verenlerden para kazanabiliyorlar.

Endüstrinin yaşamakta olduğu bir diğer problem ise, istem dışı bir şekilde de olsa telifli pek çok içeriği yayınlayan YouTube olarak karşımıza çıkmakta. Buradaki en büyük problem, hemen hepimizin bir stream sitesini açarak sevdiğimiz bir klibi izlemeye veya artık unutulmuş bir televizyon programının bir bölümünü izlemeye alışmış olmamız.

Hollywood'un ve film endüstrisinin stream hizmetlerini, torrent gibi hedef tahtasına oturtması çok kolay gözükmüyor. Belki de bu hizmetlerle mücadele etmek yerine kendi benzer hizmetlerini kursalar, bu işten çok daha kalı çıkabilirler...

Okuyucu Yorumları