Hologram video arama dönemi başlıyor

Microsoft'un Room2Room projesi ile bildiğimiz anlamda görüntülü görüşmeler tarihe karışacak!

Hologram aramaları geliyor!

Bildiğimiz anlamda görüntülü görüşmeler tarihe karışmak üzere. Evet, çok yakında hologram teknolojisi bunun yerini alacak ve bununla birlikte görüntülü görüşmeyecek, aradaki mesafeleri ortadan kaldırarak, istediğimiz kişiyle aynı odada "karşı karşıya oturup" konuşabilecek veyahut bir kafede "karşılıklı" kahve içebileceğiz. Bilindiği gibi Microsoft'un hologram teknolojisi konusunda geniş çalışmaları mevcut. Microsoft Research olarak bu yönde ARGE çalışmaları yapan şirket, Kinect'in derinlik kamerası ve dijital projektörlerle oluşturduğu ve RoomAlive projesi adını verdiği özel odada, arttırılmış gerçeklik üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor.

Geliştirdiği projeyi şimdi video görüşmeleriyle birleştiren Microsoft Research, Room2Room adını verdiği yeni projeyle Skype üzerinden hologram görüşmesi yapılabilmesini amaçlıyor. Uyguladıkları test senaryosunda katılımcıların birbiriyle etkileşime geçebilmeleri için 7 dakikalık süre geçerken, Skype üzerinden yaklaşık 9 dakika kadar etkileşimde bulunabildiler.

Room2Room projesi elbette şu an için hazır değil, Microsoft Research'ün üzerinde daha çok çalışması gerekli. Fakat ilk gelen sinyaller gerçekten de heyecanlandırıcı ve umut verici.

Okuyucu Yorumları