Hologramların ilk protestosu!

İspanya'da gerçekleşen bu protesto gösterisinde insanlar değil; "hayaletleri" ön plandaydı!

"Hayaletler" protestoda!

Hafta sonu süresince İspanya'nın parlamento binasının önünde binlerce kişilik bir kalabalık toplanarak, hükümetin insanların özgürlüklerini sınırlamasını protesto ettiler. Bu durum, Dünya'nın her yerinde karşılaştığımız bir şey ancak bu protestonun büyük bir farkı bulunmaktaydı: Protestocuların tamamı hologramlardan oluşmaktaydı.

"Holograms for Freedom" (Özgürlük için Hologramlar) olarak adlandırılan bu hareket, No Somos Delito (Biz Suç Değiliz) grubu tarafından düzenlenmekteydi ve dünyanın her yerinden protestocuların hologram görüntüleri Madrid'teki parlamento binası önüne yansıtıldı.

"Tarihin ilk hologram protestosu" sadece bir karşı fikir gösterisi olarak değil, İspanyol vatandaşlarının 1 Temmuz tarihinde neleri kaybedebileceklerinin de hatırlatıcısı olarak görev yaptı. 1 Temmuz tarihinde yürürlüğe girmesi planlanan yeni bir kanun serisi ile, parlamento binası önünde toplanmak da dahil olmak üzere, çeşitli protesto şekilleri yasaklanacak. Fusion'ın söylediğine göre, yeni kanunlar ile, farklı fikirlerin önüne 45 yeni engel çıkacak.

Holograms for Freedom internet sitesinde bir kadın "Sonuç olarak, eğer bir insansanız, kendinizi istediğiniz gibi ifade etmenize izin verilmez" cümlesini kuruyor. Bu cümlenin ardından soluk bir dijital görüntüye dönüşerek "Ancak bir holograma dönüşürseniz bunu gerçekleştirebilirsiniz" diyor.

Okuyucu Yorumları