HoloLens'in işlemcisinin detayları ortaya çıktı!

Sır gibi saklanan HoloLens'in holografik işlemci ünitesine dair büyüleyici detaylar nihayet paylaşıldı!

HoloLens'in işlemcisi ortaya çıktı!

Microsoft'un HoloLens cihazı halihazırda piyasadaki en etkileyici arttırılmış gerçeklik başlıklarından biri. Cihazı çalıştıran sistemin temelini oluşturan Holographic Processing Unit (HPU) ile ilgili şimdiye kadar çok fazla ayrıntı ortaya çıkmamıştı. Fakat bazı yeni raporlar bu gizem perdesini aralamış gibi görünüyor.

Microsoft yetkilisi Nick Barber yaptığı bir sunumda HPU'nun tam olarak nasıl çalıştığına dair detaylı bir açıklama yaptı. Buna göre HPU'nun; hepsi 12 mm karelik bir paket içerisinde 24 DSP çekirdek içeren 28 nm Tensilica yonga, 8 MB statik RAM, 1 GB DDR3 RAM barındırdığı anlaşılıyor.

Bu özellikler ilk başta çok etkileyici gibi görünmeyebilir fakat HPU'nun yaklaşık 65 milyon mantıksal kapıya sahip olması ve saniyede kabaca bir trilyon işlem yapabilmesi onu özel yapan niteliklerden. HoloLens'un ayrı bir CPU ve GPU'su olsa da bunların nihai amacı uygulama ve görüntü hologramlarını çalıştırmak. Diğer yandan söz konusu 24 çekirdekli yonga kamera ve sensörlerden gelen gerçek zamanlı bilgi akışı gibi işlemci görevlerinin yükünü de üstleniyor.

Okuyucu Yorumları