HoloLens'ten yeni detaylar!

Microsoft, merakla beklenen yeni "oyuncağı" HoloLens hakkında önemli detayları açıkladı!

HoloLens'ten yeni detaylar!

Microsoft'un yakın bir gelecekte piyasaya sürülmesini beklediğimiz arttırılmış gerçeklik başlığı HoloLens hakkında aslında şimdiden birçok bilgiye sahibiz. Cihaza dair duyurusu ve tanıtımı yapılan bütün bu detayların dışında aslında batarya ömrü, bağlantı özellikleri ve uygulama uyumluluğu gibi henüz aydınlatılmayan bazı konular da vardı.

Geçtiğimiz gün İsrail'in başkenti Tel Aviv'de düzenlenen bir etkinlikte konuşan Microsoft yöneticisi Bruce Harris, bu üç konuya dair detayları kamuoyuyla paylaştı. Buna göre HoloLens'in bataryası cihazla yapılan işlemlere bağlı olarak 2.5 ile 5.5 saat aralığında dayanabiliyor. Cihaz ayrıca bir Wi-Fi ya da Bluetooth bağlantısı olan neredeyse bütün cihazlara bağlanabilecek.

Bunlara ek olarak Harris ayrıca HoloLens'in bütün evrensel Windows 10 uygulamalarını çalıştırabileceği bilgisini de paylaştı. HoloLens'in sunduğu izlenebilir alanın ise 15 inç'lik bir ekranı yüzünüze yaklaşık yarım metre kadar uzakta tuttuğunuzdaki boyutlarla benzer olduğunu belirtti.

Harris, bununla birlikte Microsoft'un önümüzdeki dönemde HoloLens'in görüş alanını üretim olanakları ve maliyetlere de bağlı olarak daha da genişletmeyi umduğunu açıkladı.

Okuyucu Yorumları